Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 13

Muistattehan ystävämme Poririnin eli Akahori Satorun, juonellisesti nerokkaiden mutta tissejä ja vessahuumoria viljelevien anime- ja mangasarjojen mestarin?

Muistattehan myös ystävämme Koyapin eli Koyasu Takehiton, ääninäyttelijän jonka ammattitaidot ovat vailla vertaa, mutta joka tykkää BL-roolien tekemisestä vähän liikaa?

Arvatkaapa mitä tapahtuu, kun nämä kaksi yhdistävät voimansa?

90-luvun hittianimen Saber Marionette J nuorukainen Hanagata Mitsurugi on yksi nerokkaimpia Akahorin luomia hahmoja ja takuulla hauskinta, mitä Koyasu on koskaan päässyt näyttelemään. Totaalisen pöpi ja hullu Hanagata on kuollakseen rakastunut sarjan suoraselkäiseen päähenkilöön Otaruun ja kilpailee tämän suosiosta kolmen robottinaisen Limen, Cherryn ja Bloodberryn kanssa. Tiukassa sähellystoimintasarjassa tehdään uhrauksia, murretaan ennakko-odotuksia ja särjetään sydämiä, niin aitoja kuin keinotekoisia. Luonnollisesti mukana on myös sarjan luojalle tyypillistä homohuumoria ja paljon isorintaisia badass-naisia.

Sarjan lukuisista hahmoista Hanagata on nauttinut fanien silmitöntä suosiota aivan alusta alkaen. Nuori, rikas ja melodramaattisuuteen taipuva pojankoltiainen on sarjan komedian kantava voima, joka yrittää jatkuvasti tehdä vaikutuksen Otaruun (ja vietellä tämän) aina surkeasti epäonnistuen, muttei siitä huolimatta luovuta vaan jaksaa aina koittaa onneaan uudestaan. Hulluudestaan huolimatta Hanagata onnistuu jatkuvasti yllättämään – hän saattaa yhtäkkiä vetäistä ylleen hoitsupuvun tai pärähtää kikattamaan hillittömän korkealta (eikä hänen kiljumisestaan saa mitään selvää kun hän on kännissä) mutta tunnelman muuttuessa vakavaksi Hanagatan suusta voi aivan yhtä hyvin päästä matala, jyhkeä ja auktoriteettinen alfaääni. Lisäksi hän saattaa käydä kaikki edellä kuvaillut tilanteet läpi vain muutamassa sekunnissa. Oletteko muuten koskaan kuulleet Hanagatan laulavan?

Rusetteihin ja sukkahousuihin pukeutuva umpirakastunut sälli on todellinen taidonnäyte Koyasulta. Hän pystyy muuttamaan niin äänensävynsä kuin puhetapansa äärilaidasta toiseen salamannopeasti, mutta aina täydellisesti ajoitettuna eikä koskaan liian aikaisin tai liian myöhään. Hanagatan koominen näytteleminen ei ole mitään hakuammuntaa, vaan kaikki nuorukaisen suustaan päästämät äänet on lausuttu rautaisella ammattitaidolla ja harkiten. Koyapin artikulaatio on jatkuvasti totaalisen yliampuvaa ja mahtipontista, puhumattakaan siitä, miten hauska hän osaa olla Hanagataa näytellessään. Huumoria pidetään näytelmägenreistä vaikeimpina, mutta pelkästään Hanagatan perusteella Koyasu on osoittanut olevansa komedian mestari – sarjaa nauhoitettaessa muut seiyuut eivät kuulemma voineet muuta kuin tikahtua nauruunsa Koyapin vetäessä Hanagatan repliikkejä. Tunnettu BL-fani Koyasu myös pääsee revittelemään Hanagatana hulvattomammin kuin useimmissa animerooleissaan, kun Hanagata esimerkiksi yrittää vongata Otarulta pusua tai pestä tämän selän käyttäen omaa rintaansa pesusienenä. Myös Hanagatan laulut ovat merkki Koyapin kyvyistä, vaatii nimittäin todellista laulutaitoa että pystyy laulamaan niin kammottavasti.

Lyömättömän ammattitaitonsa vuoksi Hanagata kuuluu ehdottomasti Koyasun parhaimpiin roolisuorituksiin ja on myös Sisarusten itseoikeutettu suosikkirooli Koyapilta. Voitteko uskoa, että samainen mies teki Tougan roolin Utenassa vain vuotta Hanagatan jälkeen? Emme mekään!

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommenttia : “Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 13”

 1. Arana Says:

  Aaa inhoan tuollaisia hahmoja sydämeni pohjasta, mutta se ei näytteiden perusteella estänyt vaikuttumasta Koyapin äänenkäytöstä! Todellakin istuu komeasti. Herran vakavansyvä ääni tyyppicastataan usein tosi onnistuneesti niille tougamaisille itsevarmoille, mutta vähän hämärille herrasmiehille, mutta on aina hienoa kuulla häntä tällaisissa vähän revittelevämmissä rooleissa.

  • Cilla Says:

   Voi eii, Hanagatahan on just paras 😀

   Koyappi on tosiaan sarjassa niin mielettömässä vedossa ettei hänen artikulaatiotaan kuunnellessa voi muuta kuin nauraa keuhkojen täydeltä. Monet Touga- ja Weiss-fanitytöt eivät välttämättä edes tiedä, kuinka hyvin Koyapilta sujuu myös tämmöiset överiksi vedetyt koomiset roolit (tuo videossa oleva sänkypainajainen on just niin mieletön että kuolen nauruun aina nähdessäni sen)! Sarjan OVA-jatko-osassa Hanagata innostuu astetta raisummin julistamaan rakkauttaan Otaruun, taitaapa hän huutaa jossain vaiheessa ”Luoja loi miehen olemaan toisen miehen kanssa!” tai jotain sinne päin.

   En tiedä kuuntelitko noita Hanagatan lauluja vielä, mutta niiden kokoversiot ovat kanssa ihan oma lukunsa. Tässä on ensimmäinen niistä eli Iyokan, joka on viattomimmasta päästä mutta odotas kun pääset biisin loppuun: http://youtu.be/Yf3QRQHLxM8

   Parastahan tuossa roolissa on just se, miten kotonaan Koyappi ilmiselvästi on ja revittelee ihan koko rahan edestä. Totesin Tubbsille Utenan nähtyäni että ”Touga tulee Koyapin persoonasta, mutta Hanagata tulee hänen sydämestään” 😀

   ~C


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: