Desucon 2010: Sisarukset seikkailevat kivoissa paikoissa

Rankka Desucon-viikonloppu on nyt sitten vietetty. Sisarusten viikonloppu tosin oli nelipäiväinen, sillä tehtävää riitti varsinaisen coniajan ulkopuolellakin. Saavuimme torstaina Lahteen ja läksimme perjantaina Sibeliustalolle hakemaan badgemme, esittäytymään ja juttelemaan tulevasta conista. Ilmaannuimme parahiksi Momoi Harukon sound checkia kuuntelemaan! Parin kolmen iloisen biisin jälkeen kunniavierasvastaava Pyry ”Drasa” Kontio esitteli meidät sitten Momoille, jolla oli mahdottoman pieni ja pehmeä käsi ❤ Ojensimme kunniavieraalle lahjan, joka sisälsi paitsi sen perinteisen myös kivaa (pohjois)suomalaista muotoilua – Pentikin kynttilän – ja karkkia. Kovasti lahja tuntui miellyttävän, toivottavasti näemme Momoilla vielä antamamme lahjan käytössä :3

Väännettyämme tekniikkaosaston kanssa ja juteltuamme myös tulkkimme Joonas Kirsin sekä ani.mun ylläpitäjän & Desuconin markkinointivastaavan Riku ”Jakoavain” Mikkosen (terve Riku \ö/) päätimme perjantain conitouhut siihen. Lauantaiaamuna sitten nousimme aamuvarhaisella ja palasimme Sibeliustalolle tositoimien merkeissä eli itse coniin. Avajaiset olivat mykkäfilmeineen, tuomioistuimineen ja tanssiryhmineen hienot ja toivat meidät suoraan Desu-tunnelmiin. Niiden jälkeen aloitimmekin sitten heti säätämisen seuraavaa ohjelmaa varten.

Momoin paneeli Otakusta idoliksi viivästyi kymmenisen minuuttia kaiken säädön takia. Jouduimme siis jättämään pois paljonkin aiottuja kysymyksiä, mutta onneksi kunniavieraamme oli ihana ja mahtava ja vastasi laajasti kattaen samalla jotain pois jätettyjäkin kysymyksiä. Tulkkauksessakaan ei ongelmia syntynyt, ja Momoi taisi tykätä paneelin aikana soitetuista näytteistä – Tonari no Totoron 8-bit-versio ja tekemämme ”ihq Haruko Momoi-video” (sic). Saimmepa häneltä myös ääninäytteet parista hahmosta, Nakahara Komugista ja Wynaut-pokémonista.

Olimme suunnitelleet, että paneelissa olisi kolme osa-aluetta: Momoi laulajana, Momoi ääninäyttelijänä ja Momoi muuten otakuna. Ajanpuutteen vuoksi tämä ei kuitenkaan aivan toteutunut – taisimme kysyä ainoastaan yhden varsinaisesti muihin toimiin liittyvän kysymyksen, Haruko Update -elokuvasta – eikä yleisökysymyksiäkään ehditty kovin paljon ottaa. Lopuksi käsiteltiin kysymykset, joita kävijät olivat saaneet lähettää desuväelle ja joista kolme Momoi valitsi esitettäviksi paneelissa. Niihinkin saimme hienoja vastauksia! Suunnitelmiemme muuttumisesta huolimatta ohjelma oli kyllä onnistunut ja kävijät saivat tunnin täydeltä asiaa kunniavieraamme elämästä. Kaiken jälkeen Momoi vielä poseerasi katsojille söpösti valokuvia varten. Melkoinen shownainen 😀

Ohjelman jälkeen vaeltelimme conissa tapailemassa ihmisiä ja ehdimmepä vielä toisenkin kunniavieraan, Fukumoto Nobuyukin, ohjelman loppupuolta katsomaan. Näimme, kun Fukumoto tuhersi tyylikkäät kuvat parista hahmostaan ja jakoi ne yleisöstä poimituille faneille. Katsonemme koko ohjelman videolta, kunhan ne tulevat Desuconin sivuille. Sitten oli vuorossa Eurocosplay-karsinta ja cosplaynäytös, mutta senkin kanssa oli ongelmia ja ohjelma pääsi alkamaan sellaiset 20 minuuttia myöhässä. Sillä välin seurailimme portailta Momoin nimikirjoitustilaisuutta ja tylsistyimme. Uskomatonta, miten paljon väkeä cosplayohjelmat vetävät. Koko salihan siinä täyttyi ääriä myöten. Pääsimme itse kuitenkin sisään ja nautimme hienoista esityksistä sekä Elina ”Rimppu” Rimpiläisen William S:n juonnosta. Olit muikea, William ;3

Kisan jälkeen ehdimme nokkia hiukan eväitä ennen Momoin keikalle jonottamista. Keikankin alku viivästyi ja jonotuksesta ei annettu selviä ohjeita – seisoskelimme hetken jonossa väärällä ovella ennen kuin jonottajat ohjattiin vasemmanpuoleiselle ovelle toisten jonottajien perään… Saimme kuitenkin kivat paikat ja kun Momoi ilmestyi lavalle, seurasi runsas tunti hillitöntä heilumista, hyppimistä, kiljumista ja laulamista. Momoi itse veti keikan alusta loppuun niin pirtsakkana kuin vain pystyy kuvittelemaan ja vetäisi lopuksi vielä encoren yleisön iloksi. Hän näytti todella liikuttuneelta siitä, että täällä kaukaisessa Suomessakin hänet otettiin niin hyvin vastaan ja ihmiset innostuivat hänen musiikistaan. Hän opetti yleisön myös huutamaan Akihabara-tyyliin ”Ima kita bakkari”, kun esiintyjä sanoo esittävänsä viimeisen kappaleen. Mahtihauskaa oli siis sekä lavalla että katsomon puolella, keikka oli suorastaan conin kohokohta!

Majoitusjärjestelyjen takia siinä sitten osa meistä lähti jo nukkumaan, kun muut jäivät conittamaan myöhään yöhön. Haluaisimmepa tietää, kuka on valinnut animehuoneen yöohjelman – Cilla joutui keskiyön jälkeen katsomaan jakson FLCL:ia sekä Dennou Coilin partajakson. On sitä traumatisoiduttu vähemmästäkin… Pisteitä kuitenkin Kuuchuu Burankon sekä Seto no hanayomen näyttämisestä! Kaikki seurueestamme pääsivät tutumaan ainakin muutamaksi tunniksi, ja seuraavana aamuna ilmestyimme jälleen kymmenen korvissa conipaikalle.

Ääninäyttelyn taika -ohjelman suhteen meitä odotti iloinen yllätys, sillä suunnitelmamme menivät noin 65-prosenttisesti uusiksi 45 minuuttia ennen esitystä. Ei kun sitten pitämään kriisikokousta Joonaksen ja Momoin kanssa takahuoneeseen. Ohjelmaan ilmoittautuneiden kilpailijoiden ei kuitenkaan tarvinnut pettyä, sillä he saivat esittää ennalta kirjoitetut dialogit Momoi-kantokun jaellessa neuvoja. Improvisaatiotyylisissä ideoissa ongelmana oli kielimuuri, mutta vuoropuhelut oli Joonas voinut kääntää etukäteen Momoille ja siksi hän pystyi seuraamaan esityksiä hyvin. Sitten kilpailijat saivat vielä tunnetun animehahmon repliikin, ja yleisö arvasi heidän esityksestään, mikä hahmo oli kyseessä. Voi sitä tuskaa, kun piti puolessa tunnissa keksiä 12 niin kuuluisaa animehahmoa, että suurin osa tuntisi heidät ja kaiken lisäksi heiltä piti löytyä vielä japaninkieliset lausumat… Kaikki kumminkin tunnistettiin, ja lopuksi kutsuimme yleisöä lavalle tanssimaan Momoin kanssa LOVE.EXE:n tahtiin. (Rispektii myös Pyrylle, joka reippaasti näytti yleisölle mallia pomppaamalla ensimmäisenä lavalle.)

Kaikesta viime hetken säädöstä huolimatta ohjelma onnistui mielestämme loistavasti. Suuri osa kiitoksesta kuuluu esiintyjillemme, jotka olivat paitsi taitavia myös täysin oikealla asenteella mukana ja kirvoittivat ainakin juontajista mahtavat naurut. Toiset kiitokset kuuluvat Momoille, joka antoi itsekin hyviä neuvoja aloittelijaohjaajaksi ja jaksoi innostaa katsojia loppuun asti. Olisi hauska kuulla palautetta tästä ohjelmasta, sillä dialogit olivat Nitan ja Myyn käsialaa ja heitä kiinnostaa, mitä kuulijat niistä pitivät.

Ohjelman jälkeen meillä oli vain alle tunti aikaa oman luentomme Audio: Stereotyypin alkuun. Harmi vain, että paikalle tullessamme salissa ei ollut tietokonetta, vaikka sitä ehdottomasti tarvitsimme… Koneiden tuomisen ja tekniikan vääntämisen vuoksi ohjelma myöhästyi vartin taikka 20 minuuttia, mikä oli aivan tarpeeksi torpedoimaan esityksemme lopun. Videomateriaalia meillä oli noin 45 minuutin edestä, joten omille pölötyksillemme oli kivasti aikaa ja olisimme voineet loppupuolella kiirehtiä, jos aika kävisi vähiin. Valitettavasti menimme jotenkin ajasta sekaisin ja laskimme, että saisimme lopettaa varttia vaille kolme, vaikka seuraavan piti alkaa jo puolelta… Siksipä osa näytteistä jäikin meiltä kokonaan pois.

Lopun mokasta huolimatta itse sisältö vaikutti saaneen hyvän vastaanoton (meillä oli jopa katsojia!) ja pysyimme suhtkoht aisoissa. Mitä nyt tekniikasta vastaava Myy sekoili pariin otteeseen ja melkein sammutti kerran tietokoneen… Tässä tarjoamme nyt mahdollisuutta katsoa pois jääneet näytteet ja saman tien kaikki muutkin, jos vain tahtoo. Latauslinkit kategorioihin lajiteltuna:

Sankarit, Sankarittaret, Pahikset, Coolit, Koomikot, Neitipojat, Korstot, Pikkulapset, Vanhukset, Elukat

Näkemättä jääneistä katsottavaksi suosittelemme tietenkin kaikkea, mutta erityisesti Ootani Ikuen söpöys, Choon upeus ja Yamadera Kouichin eläimellisyys ansaitsisivat tulla kuulluiksi! Myös PP-esityksenkin voisimme julkistaa, jos joku sitä toivoo. (Edit: Toivottiin.) Conia ei ollut paljoakaan jäljellä enää lopetettuamme, mutta ehdimme vielä Café Ichigoon maistamaan meidokahvilan antimia ja kokeilemaan Taiko no tatsujin -rytmipeliä. Nita ja Runo vetivät yhdessä perinteisen Vater Unserin heavyllä tanssipelissä vielä ennen kuin aloimme odotella päättäjäisten alkua. (Pyry mainitsi meidät erikseen päättäjäisissä wryyyyy) Sekin ohjelmanumero myöhästyi FFFightin venymisen takia (joka varmaankin johtui siitä, ettei sekään ollut päässyt alkamaan ajoissa, vai), mutta kun päättäjäiset pääsivät käyntiin, siellä jaeltiin muutamia palkintoja ja Momoi tuli sanomaan hyvästit conikansalle. Lopuksi ääneen pääsi vielä pääjärjestäjämme Jussi ”niidel” Kari. Ja sitten con olikin jo ohi ja lähdimme saunomaan.

Nelipäiväinen desuilumme jatkui maanantaina vielä blogiin tulevalla Momoin haastattelulla, jonka pitäisi ilmestyä tänne lähiaikoina. Vaivanpalkaksi touhuistamme saimme Momoilta ihanat signeeratut kalenterit ja saimmepa nimikirjoituksia myös omiinkin tavaroihin. (Pyryltä olimme jo pokanneet kivat Desu-paidat sekä kiitoshalit ;3) Oli kyllä surullista hyvästellä Momoi, jolla oli kiireistä huolimatta hauskaa Desuconissa ja joka toi paljon iloa convieraille – etenkin meille, jotka emme koskaan saa tarpeeksemme seiyuuista. Hienoja valokuvia otimme kuitenkin kokoustilan whiteboardin edessä x3 Tarkkailkaahan, milloin tänne ilmestyy Momoin kertomuksia seiyuun työstä!

Ensi vuodelle olemme saaneet jo vihreän valon BL-seiyuuita käsittelevälle ohjelmalle. Pitääköhän sille varata isompi sali? Meidät tulee näkemään myös kunniavieraiden ohjelmien takapiruina, mikäli ensi vuonnakin vieraiksi siunaantuu seiyuuita (tietenkin se on perinne daa). Hirveästi kiitoksia ikimuistoisesta conista vielä kaikille – Pyrylle, Joonakselle, suloiselle ja reippaalle Momoi Harukolle seurueineen (voi Steve-chan), Ääninäyttelyn taian esiintyjille, ohjelmiamme katsomaan tulleille, Essille ja Ellille majoituksesta, kaikille moikkaamillemme ihmisille, vaikkemme olisikaan ehtineet vaihtaa kuin muutaman sanan (Arana, ensi kerralla pitempään). Conittaminen ei lopu tähän, sillä ohjelmavideoita on luvassa Desuconin väeltä. Ennen conia olimme niin kiireisiä, ettemme ehtineetkään kirjoittaa vuoden 2009 Desusta, mutta kyllä me siitäkin pääsemme vielä pulisemaan. Nähdään Desuconissa 2011!

(PS: Anteeksi postauksen otsikosta, Päivi. Se vain on ihan ylittämätön lausahdus.)

Explore posts in the same categories: Raportti, Seiyuu, Tapahtumat

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

10 kommenttia : “Desucon 2010: Sisarukset seikkailevat kivoissa paikoissa”

 1. Essi Says:

  \\o//
  Ihana oli con, mutta on se ihan kiva, ettei ne yleensä kestä kun pari päivää – ei sellaista menoa jaksaisi enempää kerralla. ^^’
  Olette toki tervetulleita viettämään desu viikonloppuja meillä. ❤

  • Nita Says:

   x3 Vielä yhdet kiitokset siitä, että jaksat aina ottaa meidät nurkkiisi vaivoiksesi. Olette ihanaa coniseuraa! Nähdään taas :3

 2. Kuhaa Says:

  Kiitokset mielenkiintoisesta seiyuu-luennosta! Teitte ylipäätänsäkin suuren työn Desuconin ohjelman eteen, ihailtavaa ahkeruutta. Dementikkona arvostan myös kovasti sitä, että jaksoitte laittaa videoklipit ja PP-esityksen jakoon. Toivottavasti ensi vuonna luentonne säästyy teknologiapirulaisen oikuttelulta.

  • Nita Says:

   Kiitokset itsellesi, kun tulit katsomaan :3 Kyllä siinä työtä olikin, mutta työmäärästä huolimatta conia on kiva tehdä, varsinkin kun pääsee sitten hengailemaan ääninäyttelijöiden kanssa. Ensi vuonna voisi ottaa mukaan oman koneen, mutta mitä vetoa, että se sitten ei sopisi yhteen kaikkien videotykkisysteemien kanssa ja aaaagh… Tervetuloa seuraamaan höpötyksiämme ensi Desussakin! o/

   • Tsubasa Says:

    Yleensä oman koneen mukaan ottaminen on se varmin vaihtoehto. Melko lailla jokaisesta läppäristä kun löytyy se tavallinen VGA-portti ja kuulokeliitäntä, ja muutahan ei sitten oikein tarvitakaan.

 3. Arana Says:

  BL-seiyuu-ohjelmaa odotellessa… ^^

  Hassua, miten coneissa on koko ajan niin kiire johonkin, ettei aikaa tunnu riittävän mihinkään, kun koko ajan pitää juosta kolmeen suuntaan. Mutta ehkä ensi conissa aikataulutkin mätsäävät sitten paremmin.

  Mikä sen alkuperäisen Ääninäyttelyn taika -suunnitelman kanssa sitten mättäsi, kun piti heittää hommat uusiksi?

  • Nita Says:

   Tässä conin jälkeisessä hulluudessa olemme jo alkaneet suunnitella sitä BL-ohjelmaa… Viime vuonnahan se ei ollut mahdollista, koska seuraavan ohjelman aihe ei ollut heti selvä. Totta on, että tässä conissa iski mahdoton kiire, varsinkin kun pidettäviä ohjelmia oli kolme. Emmekä oppineet kokemuksistamme mitään, koska tungemme väkisin mukaan suunnittelemaan seuraavienkin seiyuukunniavieraiden ohjelmia. Mitä tuskaa se muka on, kunhan saa hengata ääninäyttelijöiden kanssa? 83

   Alun perin turnauksessa kilpailevilla oli myös improvisaatiota sisältäviä lajeja, ja olimme suunnitelleet myös interaktiivista tarinaa, jossa Momoi esittäisi pääroolia. Kielimuuriongelmien takia niitä ei kuitenkaan voinut toteuttaa – eikä siinä mitään, jos olisimme saaneet tietää sen vähän aiemmin kuin alle tuntia ennen >_< Laitoinkin conin palautteeseen, että ohjelmasisällöistä voisi etenkin tällaisissa vaikeissa tapauksissa jutella kunniavieraiden kanssa vähän aiemmin…

   Joka tapauksessa oli huiman kivaa conissa ja oli huisia vaihtaa pari sanaa kanssasi livenä :3 Kannattaa katsoa sitten netistä Momoinkin ohjelmat, jos et niihin paikan päällä ehtinyt. Mekin tsekkaamme innolla sinun ohjelmasi, kunhan ne tulevat saataville!

 4. Jampam Says:

  Kiitokset teille ääninäyttelyn taika -ohjelmasta! Kisailu oli nastaa, vaikka improilun hoidittekin meidän kilpailijoiden sijaan te pistäessänne viime hetkellä ohjelman uusiksi. 😉

  Käykää tsekkaamassa blogini ja sieltä kautta Riikan blogi, ohjelmanne esiintyy kummassakin!

  • Cilla Says:

   Kiitos TEILLE siitä, että niinkin lyhyellä varoitusajalla päätitte ilmoittautua ohjelmaan ja olitte niin täysillä mukana – päinvastoin, eihän meillä (hillittömän ennakkosuunnittelun lisäksi) tarvinnut tehdä muuta kuin kutsua joukkueet lavalle ja päästää heidät irti. Ryhmänne tulkinta Nitan ja Myyn kirjoittamasta sci-fi-tarinasta oli kerta kaikkiaan loistava – eräs yleisössä istunut ystävämme sai kyyneleet silmiinsä Malachin herkän hetken aikana 😉 Meillä on myös ilo ilmoittaa teille kisaajille, että vihreä valo on saatu Momoin ohjelmiavideoiden julkaisemiselle Desuconin YouTube-sivustolla, pääsette siis näkemään esityksenne vielä uudestaan jos haluatte!

   Kiitos vielä sinulle ja Riikalle positiivisesta palautteesta – emme ole ohjelmasta juuri kommentteja kuulleet, mutta on ihanaa että kisaajilla ainakin oli hauskaa 😀 Bloginne menivät heti blogrolliin, hauskoja sarjakuvianne tulee meillä kyllä seurattua tulevaisuudessa!

   ~C


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: