Maistiaisia tulevasta – Desucon 2010

Kahden viikon päästä Suomen conikansa vaeltaa Lahteen toisen kerran järjestettävään Desuconiin. Conissa on tälläkin kertaa perinteinen seiyuukunniavieras, Momoi Haruko, ja missä seiyuuita, siellä myös Sisarukset. Meidät löydät Desuconissa seuraavista ohjelmista:

Otakusta idoliksi – äänessä Haruko Momoi (lauantai, Pääsali, 11:30-13:00)

Haruko Momoi ja ääninäyttelyn taika (sunnuntai, Pääsali, 11:00-12:30)

Audio: Stereotyyppi (sunnuntai, Puuseppä, 13:00-14:30)

Alun perin meidän oli tarkoitus järjestää vain yksi ohjelma, seiyuuaiheinen luento, mutta kevään aikana Desuväki otti yhteyttä ja kysyi, löytyisikö meiltä halukkuutta suunnitella myös Momoin puheohjelma, kunniavierastiimillä kun on kädet täynnä hommia. Ja kuka itseäänkunnioittava seiyuufani kieltäytyisi moisesta kunniasta? Myöhemmin meille tarjottiin myös sunnuntain ohjelman järjestämistä sen varmistuttua. Uurastamme hiki hatussa tuottaaksemme conkävijöille ja kunniavieraalle upean elämyksen, toivon mukaan kukaan ei joudu pettymään!

Otakusta idoliksi – äänessä Haruko Momoi

Ohjelma on juuri sitä miltä kuulostaa: Momoi pääsee kertomaan urastaan viihdealalla. Itse haastattelu, jossa käydään läpi hänen musiikkituotantoaan, seiyuu-uraansa ja kaikennäköistä muuta, kestää noin tunnin, jonka jälkeen on valokuvasession aika. Lavalla näette kunniavieraan ja tulkin lisäksi Nitan ja Myyn juontamassa. Ohjelman oli alun perin tarkoitus sisältää toiminnallisempiakin elementtejä, mutta Ääninäyttelyn taian varmistuttua päätettiin ne siirtää sinne. Jos siis Momoi on uusi mutta kiinnostava tuttavuus, tule ottamaan hänestä selvää lauantaina!

Momoi Feel So Easy! -singlen kannessa.

Haruko Momoi ja ääninäyttelyn taika

Sunnuntaina pidettävän ohjelman on tarkoitus olla interaktiivista hauskanpitoa niillekin, jotka eivät Momoita etukäteen tunne. Luvassa on leikkimielistä kilpaa yleisöosallistujien välillä, jossa Momoi tuomaroi suoritusta näyttäen välillä itse mallia, tarinointia ja muuta. Tehtävänjako ei ole vielä aivan selvillä, mutta todennäköisesti lavalla riehuvat kaikki kolme Sisarusta (ehkä neljäskin, jos hyvin käy). Jos penkissä istuminen ja luennoitsijan ainainen kuunteleminen tylsistyttää, tervetuloa improvisoimaan! Vaan kuinka paljon maksatte, jos saamme kunniavieraamme tanssimaan Hermiaa?

Audio: Stereotyyppi

Kuten ohjelmakuvauksesta saattaa päätellä, käymme tässä ohjelmassa läpi tyypillisiä animehahmoja ja heille tyypillisiä ääniä. Hahmot on jaettu kategorioihin, joista sitten esittelemme seiyuuita ja näytämme heiltä relevantteja pätkiä. Näytepätkät ovat mahdollisimman spoilaamattomia, mutta emme voi taata, etteikö jokunen juonenkäänne jostakin animesta voisi paljastua. Tarkoitus ei sitten ole esitellä seiyuuita, jotka aina esittäisivät tietynlaisia rooleja, vaan joita voi kuulla aika paljon kyseisissä rooleissa – näin esimerkiksi Koyasu Takehito voi esiintyä useammassa kategoriassa, koska on esittänyt vaikka minkälaisia hahmoja. (Voi Koyappi, miksi sinä olet aina se esimerkki?) Luennolla kuulee siis seiyuuiden kirjoa laidasta laitaan. Kuten ohjelmakartastakin näkee, ovat ohjelmaa pitämässä Cilla, Nita ja Myy kaikki kolme, tervetuloa!

Tulette luennolla kuulemaan muun muassa tämän sedän ääntä.

Eikä siinä vielä kaikki! Afureko on saamassa Momoilta myös oman haastattelun, jossa keskitytään vain ja ainoastaan seiyuun työhön! Blogia kannattaa siis tarkkailla – haastattelun lisäksi kirjoitamme vielä viimevuotisista Desu-kokemuksista sekä raporttia Desucon 2010:n kulissien takaa.

Momoi pitää Desuconissa myös keikan, jakaa nimikirjoituksia ja esiintyy ainakin avajaisissa. Me taas käymme näillä näkymin Fukumoto Nobuyukin ohjelmassa, Momoin keikalla, cosplaykisassa ja muissa mihin vain joudamme, tekemisen ei ainakaan pitäisi loppua kesken. Törmätessä saa tulla tervehtimään, vaikkei ohjelmiamme ehtisikään seuraamaan. Nähdään siis Desuconissa!

Explore posts in the same categories: Seiyuu, Tapahtumat

Avainsanat: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: