Äänijälki – Jakso 25: Onpas täällä omituinen meininki (Kuuchuu buranko)

Afurekon Äänijälki-podcastin 25. jaksossa pääaiheena on surrealismilla leikittelevä animesarja Kuuchuu buranko. Lisäksi mietimme, milloin ja miksi yksi ääninäyttelijä tekee samassa teoksessa monta roolia. Hiljattaisissa käsittelemme Disneyn tuoreinta animaatioelokuvaa Encanto.

00:00:27 Esittely

00:02:33 Sama näyttelijä monessa roolissa

00:37:16 Kuuchuu buranko

00:55:57 Kuuchuu buranko: Irabun vastaanotto

01:19:15 Kuuchuu buranko: Potilaat

02:48:44 Kuuchuu buranko: Muissa rooleissa

02:58:29 Kuuchuu buranko: Yhteenveto

03:03:41 Kultainen kurkku: Mitsuya Yuuji

03:28:40 Hiljattaista: Encanto

03:49:27 Lopetus

Krediitit

Jakson leikkaus: Cilla, Nita, Myy
Tunnusmusiikki: Rustoga
Tunnusmusiikin esiintyjät: Jarkko TamminenAnnituuli KasurinenMarkus BäckmanValtteri TurunenSari Ann StoltMyy LohiYasmine YamajakoAntti LJ Pääkkönen
Tunnusmusiikin leikkaus: Myy
Äänitehosteet:
YleArkisto, Creative Commons Nimeä 3.0 -lisenssi (CCBY3)
Bone666138, Creative Commons Nimeä 3.0 -lisenssi (CCBY3)
Robinhood76, Creative Commons Nimeä 3.0 -lisenssi (CCBY3)

Explore posts in the same categories: Äänijälki

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommenttia : “Äänijälki – Jakso 25: Onpas täällä omituinen meininki (Kuuchuu buranko)”

 1. Garo Says:

  Muistaakseni amethysteilla ja pearleilla on Steven Universen suomidubissakin ollut samat äänet, mutta rubyilla ainakin oli eri äänet.
  Tämä oli muuten taas niitä sarjoja, jotka herätti ristiriitaisia tunteita ääninäyttelijän vaihtumisella: Sinna Virtanen esitti Peridotia ja Stevonnieta. Pidän hänen persoonallisesta äänestään, ja vaikka ääni ei juuri matsaa alkuperäisen kanssa, niin Peridotiksi hän minusta sopi, mutta Stevonnieksi ei. Jossain vaiheessa hänen tilalleen tuli sitten hetkeksi kumpaankin rooliin joku muu (en tiedä kuka, eikä HBO Max näytä dubbikredittejä…), joka oli alkuperäiselle Peridotille parempi voice match, sopi Stevonnien ääneksi paljon paremmin ja oli ainakin minun korvaani ihan vain parempi ääninäyttelijä. Sinnan Peridotiin oli kuitenkin jo tottunut, joten sitä tuli vähän ikävä. Ideaalitilanne olisi ollut, jos tämä uusi ääni olisi näytellyt vain Stevonnieta tai molempia rooleja alusta asti, mutta ei voi mitään.

  Markus Niemen roolisuorituksia Bad Batchissa taisin jo kehua aiemmin, mutta pitää myös mainita Katja Aakkula She-Ra’ssa. Hän tekee kolme isoa roolia ja yhden pienemmän, mutta kaikilla on tosi erottuvat äänet. Kaksi hahmoista ovat vieläpä aika paljon tekemisissä keskenään, ja minua tuollainen näyttelijän yksinpuhelu vähän häiritsee, jos ääni ei juuri muutu (vaikka Avatarissa, kun Aksu Palménin esittämillä Zukolla ja Jetillä oli yhteinen jakso), mutta tässä ei oikeastaan lainkaan.

  Encanto oli tosi kiva ylläri Frozen II:n ja Rayan jälkeen, joista en juuri pitänyt. Tarinallisesti virkistävän pieni mittakaava, ei mitään varsinaista pahista, kaikki laulut iski ja niin roolisuoritukset kuin käännöskin olivat tasokkaita.


 2. […] asiaa ääninäyttelijöistä vasta vuodesta 2010 « Äänijälki – Jakso 25: Onpas täällä omituinen meininki (Kuuchuu buranko) […]


 3. […] Äänijälki – Jakso 25: Onpas täällä omituinen meininki […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: