Äänijälki – Jakso 15: Mistä on ihanat tytöt tehty (Me Lalaloopsyt)

Afurekon Äänijälki-podcastin viidennessätoista jaksossa pääaiheena on lelusarjaan perustuva animaatio Me Lalaloopsyt. Keskustelemme myös huulisynkan merkityksestä ääninäyttelemisessä. Lopuksi kuulemme tuoreesta animesarjasta Tenchi souzou Design-bu, jossa taivaallinen suunnittelutiimi kehittää eläimiä maapallolle.

00:00:27 Esittely

00:01:41 Huulisynkka ja sen merkitys

00:20:04 Me Lalaloopsyt

00:26:54 Me Lalaloopsyt: Tarina

00:37:07 Me Lalaloopsyt: Alkuperäinen ääniraita

00:43:44 Me Lalaloopsyt: Suomenkielinen dubbaus

00:48:55 Me Lalaloopsyt: Äänet

01:47:25 Me Lalaloopsyt: Musiikki

01:59:46 Me Lalaloopsyt: Käännös

02:12:19 Me Lalaloopsyt: Yhteenveto

02:16:57 Kultainen kurkku: Heljä Heikkinen

02:25:21 Combobreaker: Kou & Mugetsu

02:29:32 Hiljattaista: Tenchi souzou Design-bu

02:40:05 Lopetus

Krediitit

Jakson leikkaus: Myy, NitaCilla
Tunnusmusiikki: Rustoga
Tunnusmusiikin esiintyjät: Jarkko TamminenAnnituuli KasurinenMarkus BäckmanValtteri TurunenSari Ann StoltMyy LohiYasmine YamajakoAntti LJ Pääkkönen
Tunnusmusiikin leikkaus: Myy
Äänitehosteet:
YleArkisto, Creative Commons Nimeä 3.0 -lisenssi (CCBY3)
Bone666138, Creative Commons Nimeä 3.0 -lisenssi (CCBY3)
Robinhood76, Creative Commons Nimeä 3.0 -lisenssi (CCBY3)

Explore posts in the same categories: Äänijälki

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommenttia : “Äänijälki – Jakso 15: Mistä on ihanat tytöt tehty (Me Lalaloopsyt)”

 1. Zokolov Says:

  Hyvä että toitte tämän sarjan esille, tätä blogia lukemalla löytyy paljon uutta.

  Ja varsinainen juhlan aihe tämän kuuntelulle oli kyllä Heljä Heikkisen esiinnosto, Heljän äänityö on ollut kyllä erinomaista jo yli kahden vuosikymmenen verran. Digimon, Ötökän elämää, Leijonakuningas 2, Urhea, She-ra… Heljän kaikki roolit ovat olleet tosi onnistuneita ja hänellä on kyllä tähän työhön todlela sopiva ääni. Varsinkin Digimonissa on vaikuttavaa, miten hän aika nuorena on onnistunut näyttelemään kolmea hyvin erikuuloista ja eri tyylillä puhuvaa hahmoa.

  Sama Muumien kanssa, pidän oikeastaan Heljän Niiskuneidistä enemmän kuin alkuperäisestä Ylen versiosta, ei ihme että hänet roolitettiin myös Pyrstötähti-leffan uudeleendubbaukseen.

  Todella nautittava jakso taas, kiitos teille tästä!

 2. Garo Says:

  Jos huulisynkassa on ajoitus kohdillaan, ei äänteiden epätarkkuus liiemmin häiritse. Tosin mitä yksityiskohtaisemmiksi suun liikkeet menevät, sitä enemmän alan itse kiinnittää niihin huomiota, joten esim. Disneyn 3d-animaatioissa immersio voi särkyä hetkeksi, jos suun muoto kertoo jotain aivan muuta kuin ääni.

  Lalaloopsyt olen tähän asti ohittanut, mutta kiinnostus heräsi. Ella Tarvosen ja Emma Louhivuoren äänetkin ovat tuttuja lähinnä sivurooleista, joten ehkä tästä oppisi tunnistamaan ne paremmin. Tenchi souzou Design-bu pitää myös katsastaa, koska tykkään eläimistä ja idea kuulostaa tosi hauskalta.

  Itselleni Heljän hykerryttävin rooli on Kesäleirisaaren (Summer Camp Island) Susie. Hahmon asenne on useimmiten vilpittömän välinpitämätön, mutta monotonisuudesta ei ole merkkiäkään, vaan Heljä löytää kaikkiin reploihin tosi herkullisia ja koomisia sävyjä, joissa silti säilyy tuo tympiintynyt pohjavire.

  Kas kun ei ole koskaan edes tullut mieleen, että Heljä ja Mirjami olisivat siskoksia. Mirjamihan näyttää muuten hahmojen viimeisimpien esiintymisten perusteella perineen Kiti Kokkoselta sekä Minni Hiiren että Pokemonin Mistyn roolit.

  Oletteko muuten yhtään tutustuneet Miraculous: Ladybug ja Cat Noirin suomidubbiin nyt kun sellainenkin löytyy Disney+:sta? Teitte jo sarjasta jakson, jossa puhuitte ranskan- ja englanninkielisistä äänistä, mutta olisi ihan kiinnostavaa kuulla mietteitänne suomenkielisistäkin.

 3. Suzu Says:

  Onko jossain jaksossa käsitelty sitä, miten ääninäyttelijäksi yleensä päädytään? Jos ei niin olisi kiva kuulla esim. miten Myy on päätynyt ääninäyttelemisen pariin ja millaista se on yms. 🙂


 4. […] Äänijälki – Jakso 15: Mistä on pienet tytöt tehty (jakso, jossa puhuimme Me Lalaloopsyista) […]


 5. […] Äänijälki – Jakso 15: Mistä on ihanat tytöt tehty (jakso, jossa puhuimme huulisynkasta) […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: