Joulu Säikkysaarella: luukku 25

Monsterit Oy: Säikkysaari päättyy! Viimeisessä luukussa pelaamme pelin loppuun ja käymme läpi fiiliksiä projektista. Peliä kommentoivat Cilla ja Nita sekä erikoisvieraat Ruusu ja Vilja.

Afureko toivottaa kaikille hyvää joulua ja rauhaisaa vuodenvaihdetta! Kiitokset kaikille katsojille!

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommenttia : “Joulu Säikkysaarella: luukku 25”

 1. Kuroken Says:

  Oli oikein mukava ja erilainenkin joulukalenteri tänä vuonna, olen tosiaan itsekin tämän aikoinani omistanut mutta myin lopulta pois. Säikkysaari ei ole ihan oma suosikkini lapsena pelatuista Disney-lisenssipeleistä, mutta kalenteria seuratessani oli kuitenkin mukava muistella tätäkin peliä ja sen pelaamista, sekä muitakin vanhoja Disney-lisenssipelejä, joiden parissa tuli lapsena vietettyä hauskoja hetkiä. Yksi hauska juttu jonka muistan tästä pelistä oli kun kaverini kanssa oltiin etsivinämme Jetiä pelistä kun (oletettavasti) sen jäljetkin löytyivät sokerimökkikentästä 😀

  Oma suosikkini vanhoista Disney-lisenssipeleistä on luultavasti Keisarin uudet kuviot, joka on aiheensa ja sen suomien luovien mahdollisuuksien ansiosta ollut varmasti tekijöillekin todella hauska projekti. Kuzcon valtakunnassa kun ei ole rajoitteita huumorin toteuttamiselle kunhan se tehdään hienostuneesti (lapsille sopivaksi). Pelissä on mielestäni varsin onnistuneesti lisätty elokuvan tapahtumien ympärille uusia paikkoja, hahmoja ja tapahtumia, joissa ääninäyttelykään ei ole pelkkää ohjeistamista tyyliin ”hyppää painamalla hyppynäppäintä” (vaikka sitäkin mukana on), mistä myös iso plussa. Lisäksi pelin huumori on elokuvan tapaan todella hauskaa lentävine kalsareineen ja neljännen seinän rikkomisineen, dialogista puhumattakaan (”Oiva jalkatyö, pökkö!”). Näin varttuneemman näkökulmasta häijyllä tavalla hauskaa on myös pelin sisältämä pieni anarkistisuus kun tarkoitus on rikkoa kyläläisen kauniit patsaat ja iloisia piñata-lapsiakin voi mukiloida >:D. Näiden juttujen ansiosta peliä on mukava ja ennen kaikkea hauska pelata, vaikkei tekninen toteutus kummoista olekaan edes aikansa mittapuulla.

  Jos kuitenkin palataan Säikkysaarelle, niin tämä peli edustaa varsin hyvin nolkytluvun alkupuoliskoa kun suunnilleen kaikista isoista ja pienemmistäkin animaatiojulkaisuista julkaistiin lisenssipeli kauppojen hyllyille kaikille mahdollisille alustoille. Nykyäänhän niitä on näkynyt melko vähän, lähinnä Nintendo Wii:lle sekä DS:lle ja 3DS:lle on viime vuosina julkaistu yksittäisiin ajankohtaisiin elokuviin pohjautuvia lapsille suunnattuja lisenssipelejä. Tämä tosin johtunee Disneyn osalta myös siitä että kaikki lisenssipelimateriaali julkaistaan nykyään Disney Infinityn kautta, mutta siitä huolimatta tuntuu siltä ettei tällaisia suoraan johonkin tiettyyn elokuvaan pohjautuvua lasten lisenssipelejä julkaista enää yhtä paljon kuin ennen vanhaan. Voitaneen kuitenkin kiistellä siitä onko se huono vai hyvä asia.

  Joka tapauksessa oikein mukavaa joulun aikaa sekä Afurekon ylläpitäjille että lukijoille 😉

  PS. Itselläni on Säikkysaaresta sellainen muistikuva että PS1-versiossa kun hermo pyörtyy pelottelun jälkeen niin kuuluu räsähdys ja pulttejakin lentelee. Jos näin on, niin ihmettelen miksei PS2-versiossa ole tuota tehostetta.

  • Nita Says:

   ”Mitä sä oot tehny mun muksuille?!” Jep, Keisarin uudet kuviot oli meidänkin lapsuutemme nostalginen pelikokemus, josta on jäänyt monta ikimuistoista sitaattia 😀 Vanhemmalla iällä on kyllä tajunnut, että vaikka peliä on hauska pelata ja siinä on hyvää läppää, se ei oikeastaan vastaa elokuvan hahmokuvausta ja -kehitystä kovinkaan hyvin. Siitä tulee varmasti puhetta, kunhan joskus teemme sen pitkään valmisteilla olleen Puheen vuoro -jutun Keisarista (tämä voisi olla sille hyvä vuosi…)!

   Vaikuttaa tosiaan siltä, että lisenssipelejä ei julkaista enää niin monille konsoleille, mutteivät ne mielestäni ole kokonaan kadonneetkaan. Ihan hauskahan niihin olisi tutustua enemmän etenkin silloin, kun on kovasti tykännyt alkuperäisteoksesta.

   Mukavaa että pidit joulukalenterista, hyvää uutta vuotta 2016 myös sinulle!


 2. Kiitos tosi hyvästä ja viihdyttävästä Let’s Playsta. Toivottavasti jatkatte pelivideoiden parissa vielä joskus :3

  -Reiska


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: