Syrämmeeni joulun teen: luukku 20

Tokyo ESP -animessa yliluonnollisilla voimilla varustetut übermenschit mättävät toisiaan turpaan. Tyypillisesti ihmiskunnan puolta pitää piskuinen joukko väärinymmärrettyjä supervoimaisia, kun taas pahiksen puolella väkeä riittää. Yksi pahan Professorin palkkaamista kätyreistä on kiinatar Lin Lianjie, joka supervoimiensa lisäksi on suvereeni kamppailulajien taitaja, kuten kiinalaishahmot animessa – ja länsimaisessakin mediassa – usein ovat.

Punatukkainen Lin erottuu paitsi aksentillaan, myös kokomustilla silmillään.

Linin rooli on pieni, eikä hänen etnisyytensä ole sarjassa missään erikoisasemassa. Monien muiden Professorin värväämien lailla hänen elämänsä ei ole ruusuilla tanssimista: työnantaja painostaa häntä myymään itseään ravintolansa asiakkaille ja rankaisee häntä julmasti kieltäytymisestä. Ulkomaalaistausta korostaa Linin elämän kovuutta; hän on huonossa asemassa vieraassa maassa ja vieraassa kulttuurissa, joten Professorin tarjous paremmasta elämästä vallan kahvassa varmasti houkuttaa.

Hahmon ensiesiintymisessä Linin ääninäyttelijä Matsuoka Yuki haastaa hyvin autenttiselta kuulostavaa kiinaa, ja myöhemminkin sarjassa hahmolla on selvästi muista erottuva aksentti. Linin puhetapa kuulostaa ennemminkin joltain kummalliselta japanin murteelta kuin vierasperäiseltä korostukselta, mutta kiinaa osaamattomina on paha tuomita. Matsuokan korostus on melko rohkea, sillä puhe on paikoin melko epäselvääkin. Aksenttia määrittävät pehmeät konsonantit ja oudoiksi muuntuvat sijapäätteet. On erikoista, että mitättömässä osassa olevalla hahmolla on selkeä aksentti, jonka eteen näyttelijä on selvästi nähnyt vaivaa. Ainoana ei-japanilaisena hahmona Lin kuitenkin tuo kaivattua vaihtelua Tokyo ESP:in henkilögalleriaan.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: