Syrämmeeni joulun teen: luukku 18

Useimmat animen ulkomaalaisstereotypiat ovat amerikkalaisia, mutta muistakin maista Japaniin eksyneitä näkee silloin tällöin. Samurai Champloon 6. jaksossa tavataan hollantilaismies, joka on saapunut Japaniin nähtyään japanilaista homoeroottista taidetta. Itseään Joujiksi kutsuva mies uskookin Japanin suhtautuvan poikkeuksellisen suopeasti homoseksuaalisuuteen, ja haluaisi käydä itsekin japanilaisesta.

Pitkä, sinisilmäinen punapää haluaisi olla samurai.

Pitkä, sinisilmäinen punapää haluaisi olla samurai.

Joujin veikeän aksentin takana on ääninäyttelijä Ootsuka Houchuu. Vaikka Ootsuka leikittelee erityisesti väärien tavujen painottamisella, korostus poikkeaa selvästi tavallisimmin kuultavasta jenkkiaksentista, sillä painotuksilla ei tunnu olevan erityistä johdonmukaisuutta. Luultavasti puheenparren on tarkoitus kuulostaa mahdollisimman erikoiselta. Joujin aksentti on myös paljon räikeämpi kuin esimerkiksi kolmosluukussa kuultu vähäeleisempi korostus. Vaikka sanojen paino on milloin missäkin ja jotkut vokaalit hieman vääristyvät, ei Joujin puheessa kuitenkaan esiinny mitään sellaisia äänteitä, jotka eivät kuuluisi japanin kieleen. Ulkomaalaisia esittääkin animessa yleensä japanilaisseiyuu varmaankin siksi, että puheesta saisi aksentista huolimatta hyvin selvää.

Harvoin animessa kuulee oikeasti vieraskielisiä näyttelijöitä, ja he ovat yleensä rooleissa, jotka eivät puhu japania. Näin on myös Samurai Champloossa, jossa erästä vain hollantia puhuvaa hahmoa esittää Johannes de Mos. Myös Ootsukalla on muutama hollanninkielinen repliikki, joista hän selviää kunnialla – erityisen hyvin hän onnistuu siinä, että hän näyttelee tunteet vahvasti myös vieraan kielen läpi.

Jouji paljastuu olevan todellisuudessa Itä-Intian kauppakomppanian päällikkö. Hahmo perustuu löyhästi todelliseen historialliseen henkilöön, Isaac Titsinghiin, joskin hänen yaoi-fanipoikuutensa lienee sarjan tekijöiden tulkintaa.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: