Syrämmeeni joulun teen: luukku 9

Maailman kuuluisin pelihahmo on kiistatta Super Mario. Nintendon luoma hyväntuulinen heppu on vuoden 1981 ensiesiintymisen jälkeen ehtinyt seikkailla yli 200 eri pelissä.

14-09 Super Mario

Suosiosta huolimatta Mariosta ei ole olemassa paljoa virallista tietoa. Hän on ammatiltaan putkimies ja seikkaileekin usein erilaisissa putkistoissa. Lisäksi hän on syntyperältään italialainen, mistä ainut selvä vilje (muhkeiden viiksien lisäksi) on hänen vahva aksenttinsa. Mario on hahmona pitkälti ”tyhjä taulu”, minkä vuoksi överi korostus toimiikin, koska se on yksi hänen harvoja selkeitä piirteitään.

Marion virallisena äänenä on vuodesta 1995 lähtien toiminut Charles Martinet. Hahmon koeluvussa hän aikoi alunperin tehdä stereotyyppisen italialaisamerikkalaisen matalan äänen. Sellainen olisi kuitenkin hänen mielestään ollut liian karu pienten lasten yleisölle, joten hän kokeili pehmeämpää ja ystävällisempää äänensävyä ja sai osan.

Korkeahkosta äänensävystä huolimatta ikoninen puhetapa on melkoisen stereotyyppinen, joten onni onnettomuudessa, että Mario puhuu peleissä hyvin vähän. Pitkiä monologeja kestäisi tuskin kukaan, mutta lyhyinä lausahduksina puhetapa toimii. Ne harvat repliikit ovatkin yhtä erottamaton osa Marion persoonaa kuin hänen punainen hattunsa. Kuulitko mielessäsi ”It’sa mee, Ma-ri-oooo!” kun näit yllä olevan kuvan?

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: