Syrämmeeni joulun teen: luukku 3

Manga- ja animesarjoissa esiintyy silloin tällöin ulkomaalaisia hahmoja, joille on ominaista silmiinpistävä ulkonäkö ja omalaatuinen käytös.

Yksi nostalgisista ulkomaalaisista animangahahmoista on Gravitation-sarjan amerikkalaismanageri K, oikealta nimeltään Claude Winchester (tätä et takuulla tiennyt). Huippupitkä jenkki on vaaleine hiuksineen ja kirkkaansinisine silmineen kuin japanilaisen ulkomaalaisstereotyypin perikuva. Amerikkalaisuudesta taas kertoo miehen luja ääni ja liiallisuuksiin viety obsessio tuliaseisiin.

14-03 K

K:lla on homma hanskassa

Animessa ulkomaalaisten hahmojen tausta kuuluu puheessa lähinnä satunnaisina repliikkeinä hahmon alkuperäiskielellä. Parodialuonteensa vuoksi Gravitation vie kuitenkin liki kaiken astetta pitemmälle kuin muut animesarjat. K puhuukin sarjassa ymmärrettävää japania, mutta vahvalla aksentilla. Ihana Okiayu Ryoutarou lausuu hahmon kaikki repliikit hassusti painottaen ja ripottelee sekaan lyhyitä englanninkielisiä fraaseja. Okiayun puhetapa ei täysin vastaa sitä, miltä amerikkalaisten lausuma japani kuulostaa, mutta autenttisen sijaan hahmon on luultavasti vain haluttu kuulostavan hullunkuriselta.

Harvinaislaatuinen korostus tekee K:sta mieleenpainuvan ja virkistävän poikkeuksen muiden ulkomaalaisten animehahmojen keskuudessa. Puhetavan ansiosta hänet myös erottaa vaivatta Gravitationin muista hahmoista, koska useimmat heistä näyttävät hiusten ja silmien puolesta kaikkea muuta kuin japanilaisilta.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment : “Syrämmeeni joulun teen: luukku 3”


  1. […] kuulostaa mahdollisimman erikoiselta. Joujin murre on myös paljon räikeämpi kuin esimerkiksi kolmosluukussa kuultu vähäeleisempi korostus. Vaikka sanojen paino on milloin missäkin ja jotkut vokaalit […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: