Desucon täydellä sisarusporukalla

Huomenna on taas Desucon! Tällä kertaa Sisarukset tekevät muutamia uusia aluevaltauksia, sillä Cilla toimii tätä nykyä conin kunniavierasvastaavana ja Runo-veli pitää tapahtumassa ensimmäistä kertaa oman ohjelman.

Meidät löydät Desuconissa pitämässä seuraavia ohjelmia:

Tomoki Kyooda pintaa syvemmältä (lauantai, Pääsali klo 11:30-13:00), Anime herää henkiin (lauantai, Pääsali klo 18:oo-19:30)

Koska kukaan muukaan ei ilmoittautunut hommaan, huolehdimme kunniavieras Kyouda Tomokin ohjelmista. Ensimmäinen on haastattelu, jossa Kyouda kertoo animeohjaajan ammatistaan ja animen tuotannosta Japanissa. Illan ohjelmassa taas vieras ja yleisö kohtaavat, kun näemme kunniavieraskisojen tulokset ja Kyouda näyttää, miten kuvakäsikirjoituksia tehdään käytännössä. Luvassa on viihdyttävä infopaketti ja vieras itse on tuonut omaa materiaalia ohjelmiin. Jos animen tekeminen kiinnostaa, tervetuloa mukaan!

Arcade Stick -modaamisen alkeet (lauantai, Koivu klo 14:30-16:00)

Lauantaina pääsee kuulemaan myös Runon ohjelmaa arcade-tyyliseen pelaamiseen tarkoitettujen ohjainten muokkauksesta. Runo näyttää korkeimman omakätisesti, miten osia vaihdetaan tai ohjaimen ulkonäköä kohennetaan.

Kovan onnen lapset – World Masterpiece Theater (sunnuntai, Puuseppä klo 11:30-13:00)

Sunnuntaina Sisarukset eivät pääse katsomaan Saint Seiya -ohjelmaa, vaan joutuvat itse samaan aikaan luennoitsijoiksi. Mikäs kuitenkaan sen sopivampaa – ohjelma valottaa coniyleisölle World Masterpiece Theater -animesarjojen saloja, ja WMT-sankarit kärsivät tunnetusti paljon eivätkä taatusti koskaan pääse kiinnostaviin ohjelmiin! Käymme läpi, mitä kaikkea jännää nimikkeen alta löytyy ja mistä aineksista sarjat koostuvat. Luentosalista twiitatessasi muista hashtag #WMT_animu!

vlcsnap-2014-05-09-20h21m16s222

Conitus on tunnetusti kärsimystä.

Explore posts in the same categories: Tapahtumat

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommenttia : “Desucon täydellä sisarusporukalla”

 1. Wic Says:

  Maaa! Koska tämä oli viimein ladattu Desuconin youtube-kanavalle niin pystyin viimein näkemään luentonne. En ole koskaan käyttänyt twitteriä, joten kirjoitan myöhäisen kommenttini tähän ja parempi kommentoida myöhän kuin ei milloinkaan.
  Aika mallikkaasti sivuutitte WMT-sarjan, joka oli just oma suosikkini eli Romeo no Aoi Sora:n. Kyllähän se mainittiin alkuluettelossa, mutta käsiteltiin tyyliin ”lol, joku fujoshi-sarja, eipä siitä sen enempää.” Vähän saman teki eräs nimeltä mainitsematon henkilö Animelehdessä eräälle lempisarjalleni pari vuotta sitten ja olen siitä edelleenkin hieman katkera.
  Romeo no Aoi Soraa ei oikein noteerattu ilmestymisaikanaan, mutta nyt myöhemmin se on saanut paljon positiivista huomiota ja myös melko korkean pisteytyksen MAL:ssa. Varmaan korkeimman kuin mikään muu WMT-sarja. Olihan siinä kaksi söpöä pojua tärkeimmässä roolissa ja hahmojen välillä oli jännitettä, mutta juuri tämä jännite teki sarjasta niin mielenkiintoisen, että jaksoin katsoa sen loppuun ja suht nopeasti.
  Lisäksi en ollut pitkään aikaan katsonut näitä WMT-sarjoja ja vähän järkytyin siitä, miten paljon lapsiin kohdistuvaa henkistä sekä fyysistä väkivaltaa tässä oli ihan koko ajan. Ja oli jotenkin ahdistavaa seurata, kun pojut tungettiin joka kerta niihin pimeisiin ja ahtaisiin savupiippuihin. 😀 Tätä sarjaa ette tainneet mainita myöskään kategorioissa. No, varmaan siksi, että tämä sopisi niihin kaikkiin.
  Mut kiitos kun piditte tämän luennon! Pitänee katsoa ainakin se Akage no Anne. 🙂

  • Cilla Says:

   Hei!
   Pahoitteluni jos sait ohjelmastamme kyseistä WMT-sarjaa vähättelevän vaikutelman. Tarkoituksemme ei ollut laittaa ohjelmassa käsiteltyjä sarjoja millään lailla paremmuusjärjestykseen, vaan Romeo no aoi soran jäämiseen vähemmälle huomiolle on melko yksinkertainen selitys: se oli yksi niistä muutamista WMT-sarjoista, joihin emme ehtineet juurikaan tutustua tarkemmin ennen tapahtumaa. WMT-sarjojahan on yhteensä 26 kappaletta, joiden jaksomäärä vaihtelee 23-52 välillä (lisäksi vielä sarjojen alkuperäisteokset), joten kolmellekin ohjelmapitäjälle oli siinä aika paljon materiaalia (itse katsoin ohjelmaa varten muistaakseni kuutta WMT-sarjaa ja luin alkuperäisteokset niistä kaikista, joista sellainen oli Suomessa saatavilla). Tämän vuoksi muutama WMT-sarja jäi kovan työtahdin vuoksi pintaraapaisun asteelle 😦 Tosin myös moni muu katsomamme WMT-sarja jäi ohjelmassa myöskin hyvin vähälle huomiolle, halusimme välttää yletöntä namedroppailua ohjelman eri kategorioiden aikana.
   Otin kyllä sarjasta sen verran selvää kuin pystyin, ja luennon fujoshi-maininta liittyi siihen, että sarja todellakin on alusta alkaen noteerattu Japanissa BL-fanien keskuudessa. Maininnan tavasta saattoi jäädä hieman lollero-tyylinen kuva, mutta se ei johtunut siitä ettemmekö itse pitäisi BL-genrestä – itsehän olen sisarukspoppoomme kovin BL-kuluttaja 😉
   On kuitenkin hieno juttu että Romeo no aoi sora on saavuttanut kulttimainetta myöhemmin, mieleni tekisi itsekin katsoa se kun on kunnolla aikaa! Toivottavasti pidit WMT-ohjelmastamme muilta osin! Akage no Annea voin suositella lämpimästi 🙂

   • Wic Says:

    No, onhan tuo ihan ymmärrettävää, 8-9 sarjaa katsottavaksi henkilölle ja vielä melkein niin monta kirjaa luettavaksi on jo ihan liikaa. 😀 Olisi ollut kuitenkin kiva, jos olisitte jo sarjojen luettelun kohdalla maininneet, mitä ette ole katsoneet. Sillä on iso ero, eikö tiedä vai eikö välitä. (Jos ei muille niin ainakin minulle!)
    Suosittelen Romeo no Aoi Soran katsomista, mikäli ihmissuhteet, jännittävät käänteet ja söpöt pojut maistuvat! Romeon ja Afredon välinen suhde, joka animessa on nostettu vielä enemmän esiin kuin alkuperäiskirjassa, oli kuvattu niin kiehtovasti, että taidan itsekin katsoa sarjan uudelleen vielä kesän aikana (ja samallahan voin pelata sitä pingoa.) 🙂
    Aloitin juuri Agage no Annen katsomisen ja minulle ensimmäinen järkytys oli, kuinka hitaasti kaikki sarjassa etenee. Tarkoitan juuri sitä, että kokonainen jakso saatetaan vain istua hevosrattaissa, jutella niitä näitä ja ihastella maisemia. Nykyään tälläista ei varmaan enää voitaisi tehdä. 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: