Renttujen jouluyö: luukku 13

Kuutosluukussa jo nähtiin, miten kätevää on houkutella joku huonoon diiliin svengaavan musiikkinumeron avulla. Tämän päivän luukusta löytyvä kappale on yksi niistä pahislauluista, jotka ovat suoraan inspiroituneet Poor Unfortunate Soulsista.

Team Starkid -porukka tuli tunnetuksi Harry Potter -fanimusikaaleistaan. Starship on ryhmän oma teos, jota on kuvailtu sanoilla ”Pieni merenneito kohtaa Aliensin”. Avaruusötökkä Bug on ikänsä haaveillut starship ranger -avaruussotilaaksi ryhtymisestä, muttei ötökkä voi olla rangeri… vai voiko? Moskiittokätyreiden johdattamana Bug tapaa jättiskorpioni Pincerin, joka myös haluaa ”tutustua” ihmisiin ja tarjoaa hänelle mahdollisuuden ottaa haltuunsa aivokuolleen ihmisen kehon. Unelma voisi toteutua, mutta samalla Bug hylkäisi yhteiskuntansa arvot ja koko elämänsä ötökkänä.

Pincerin kappale Kick It Up A Notch kulkee erittäin selvästi Poor Unfortunate Soulsin jalanjäljissä. Pincer manipuloi uhriaan laulamalla houkuttelevasti tilaisuuteen tarttumisesta, mutta on jättävinään varsinaisen päätöksen Bugille: ”But then again, what do I know?” Kaksikko on vasta tavannut, mutta Pincer nimittää jo heitä ystäviksi. Aluksi Bug yrittää kyseenalaistaa suunnitelmaa, muttei hänelle anneta suunvuoroa. Pincer ja moskiitot piirittävät hänet, ja valtava skorpioni luo tunnelmasta entistä painostavamman kumartumalla ötökän ylle.

Viettelys tehostuu, kun kappale toisintaa musikaalissa aiemmin kuultuja lauluja. Pincer laulaa Bugin Life-kappaletta, jonka sanat saavat nyt uudenlaisen sävyn, ja siirtyy sitten musikaalin avanneeseen I Wanna Be -lauluun. Lopulta Bug pakotetaan valitsemaan: ”You could go on leading your meaningless existence or you could take everything you ever wanted!” Bug päättää jahdata unelmaansa, mutta vasta hänen lähdettyään Pincer kätyreineen laulaa todellisesta suunnitelmastaan: Bug saa kyllä kaiken mitä on halunnut, mutta niin saa Pincerkin – maukasta ihmislihaa syödäkseen.

Kuten muunkin Starshipin musiikin, kappaleen on kirjoittanut Potter-musikaaleista ja sittemmin Glee-sarjasta tuttu Darren Criss. Kick It Up A Notchin hämyinen ja rauhoittava sävy saa keon jättämisen tuntumaan itsekkään sijaan oikeutetulta. Vaikkei lavalle mahtunut valtavaa taustabändiä, pienellä kokoonpanolla saadaan aikaan hyvin toimiva säestys. Kun kaiken vielä kruunaa Pincerin näyttelijän Dylan Saundersin upealla, voimakkaalla lauluäänellä, ei voi kuin huokailla ihastuksesta. Bugia esittävän Joey Richterin huippuhetki tulee, kun ötökkä tekee päätöksensä ja hän rouhaisee menemään: ”I think I’ll kick it up a notch / I don’t care about the queen or the hive!” Taustakuoron virkaa toimittava moskiittokolmikkokaan ei häviä muille. Kaikki osaset yhdessä rakentavat kohtauksesta mukaansatempaavan kokonaisuuden, jota voisi hyvällä syyllä nimittää musikaalin huippukohdaksi.

Kick It Up A Notch on niin hyvä, että se pitää tietenkin kuulla uudestaan repriisinä musikaalin loppukliimaksissa. Lauluvuorossa on ilkeän avaruusjärjestön hyväksi juonitteleva ihmispahis Junior, joka on päässyt ötököiden tappamisen makuun. Toisinto alleviivaa, miten reppana ja suunnitelmissaan mokaileva Junior on kokenut muodonmuutoksen oikeasti uhkaavaksi roistoksi. Ja onhan Darren Crissin tunnusaurinkolasit päässään brassaileva Brian Holden valtavan ihana…

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: