Renttujen jouluyö: luukku 10

Vuosina 2008-2011 lähetetty Batman: The Brave and the Bold (suom. Batman – pelottomat) on 90-luvun Batman the Animated Seriesia höpsömpi piirretty, jossa lepakkomies rökittää pahiksia yhdessä DC-yhtiön eri supersankareiden kanssa. Juuri tällaiseen sarjaan sopii kuin nenä päähän musikaalijakso Mayhem of the Music Meister!

Superroisto Music Meisterin lauluääni hypnotisoi kuulijat tanssimaan hänen pillinsä mukaan. Jakson alussa hän kaappaa satelliittiryöstön kappaleella I’m the Music Meister, jonka tahdissa niin sankarit kuin ilkiöt joutuvat tanssimaan ja laulamaan hänen ylistävänä taustakuoronaan. (Hieman huonolaatuinen video täällä.) Korvatulpilla hypnoosia vastustava Batman käy konnan hermoille. Kappaleessa Drives Us Bats niin Arkhamin mielisairaalaan vangitut pahikset kuin lepakkomiehen varjossa kärvistelevät sankarit yhtyvät tunteeseen.

Batman ja supersankaritar Black Canary (suom. Musta Kanarialintu) pakenevat roiston ansasta laulussa Death Trap. Music Meisterin voitto näyttää kuitenkin varmalta, kun satelliitti lähettää hänen ääntään ympäri maailman ja kappale The World Is Mine pakottaa koko maailman tottelemaan häntä. Hänen juonensa tärvääntyy, kun Batman haastaa Black Canaryn laulukisaan (ja huijaa kybällä autotunella), saa tämän ultraäänisupervoiman aktivoitua ja onnistuu tuhoamaan satelliitin.

Aamupiirrettyä enemmän Mayhem of the Music Meister! -jakso kuulostaa oikealta vanhan ajan lavamusikaalilta komeine torvisektioineen ja taustakuoroineen. Jokainen kappale on armottoman tarttuva ja niissä kaikissa on omaleimainen soundinsa. Niin intiimin ja mahtipontisen välillä tasapainoileva I’m the Music Meister, menevän rokahtava Drives Us Bats, ankara ja painostava Death Trap kuin tangomaisesti keinuva The World Is Mine toimivat vastapainoina toisilleen. Runsaat instrumentaaliosuudet antavat aikaa juonen etenemiselle, toimintakohtauksille ja ihan vain mukana fiilistelylle.

Music Meister itse on hersyvän hauska hahmo nuottimopoineen ja parin minuutin välein vaihtuvine asuineen. Rooliin on valittu täysin oikea mies. Kerrassaan upeaääninen Neil Patrick Harris kuumottaa nörttejä kautta internetin ja loistaa teatraalisessa roolissa. Hänen lisäkseen erityisesti pätemään pääsee Black Canaryn näyttelijä, niin ääninäyttelijänä kuin ammattimuusikkona toimiva Grey DeLisle.

Ei ihme, että jakso saavutti suursuosion. Se sai Emmy-ehdokkuuden, sen soundtrack julkaistiin ja fanit anelivat kilpaa Music Meisterin paluuta. Harmi kyllä sarja ehdittiin keskeyttää ennen konnan vastaiskua.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommenttia : “Renttujen jouluyö: luukku 10”

  1. Arana Says:

    Huh, en ole ikinä sarjaa katsonut, mutta tämähän on tosi hauska ja niin ihanan suorasukaiset ja kirjaimelliset lyriikat, jotka summaavat vielä kaiken olennaisen Batmanistä. Tykkään myös siitä, miten ohjauksellisesti nätti kohtaus on kun rytmikkäitä kamerasiirtymiä ja yhteistanssikohtauksia ja lopun päämosaiikki.

    ”He’s got no super poweeers! / He’s just a flying raaat!” Hajosin. Niin ihana NPH.

    • Nita Says:

      Minullekin on tästä sarjasta tuttu vain muutama jakso, mutta musikaalijaksot purevat aina ja NPH 😀 Toivottavasti ehdit kuunnella myös muut kappaleet, ei meinannut löytyä hyviä videopätkiä joten linkitettiin lähinnä noita soundtrackversioita.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: