Renttujen jouluyö: luukku 7

Vaikka Toriyama Akiran mangaeepos Dragon Ball päättyi jo 1995, Japanin animeteollisuus ei aio päästää lypsylehmästään irti vielä hetkeen. Lukemattomien elokuvien jälkeen huippusuositusta tv-sarjasta tehtiin lopulta uusintasovitus Dragon Ball Kai vuonna 2009. Sarjaan tehtiin paitsi uutta animaatiota myös liuta uusia lauluja hahmoille. Yksi niistä on ylpeän saiyalaisprinssi Vegetan Saiyan Blood.

Kappale on pitkälti Vegetan naurettavan suuren egon pönkitystä. Sen lyriikat ovat täynnä Vegetalle tyypillistä uhoa ja kerskailua rodustaan aina Saiyan Blood -nimeä myöten. Vegetan itsestään antama kuva ei kuitenkaan vastaa karua todellisuutta: hän ei ole koskaan todella kyennyt peittoamaan sarjan sankaria Son Gokua, vaikka tämän ei alhaisen syntyperän edustajana pitäisi mitenkään pärjätä saiyalaisprinssille. Vaikka Vegeta liittyy tarinan aikana hyvisten joukkoon, hän säilyy aina kilpailijahahmona, joka ei turhia kaveeraa muiden kanssa ja haluaa olla paras. Kaikesta itsekehustaan huolimatta Vegeta ei pärjää suurimmille vastustajille yksinään, vaan joutuu turvautumaan muiden apuun, mikä syö voimakkaasti hänen itsetuntoaan. Tämän vuoksi Saiyan Blood on melko nolo kappale ja siksi se sopiikin todella hyvin ylpeilevälle Vegetalle.

Laulu poikkeaa useimmista Kai-sarjan kappaleista siten, että sen esittää hahmon ääninäyttelijä itse.  Vegetaa Dragon Ballin kaikissa animeversioissa esittänyt Horikawa Ryou on todellinen rokkisetä, joka on esittänyt omia versioitaan useista tunnetuista rääkymislauluista aina Hokuto no kenin alkutunnaria myöten. Myös Saiyan Bloodissa hän tykittää keuhkojen täydeltä ylärekisteristä, mutta pitää Vegetan mahtailevan tyylin äänensävyssään koko ajan.

Horikawa puhuu todella hyvin englantia, mikä on epäilemättä osasyy laulun englanninkielisiin fraaseihin. Englanti sopii kappaleeseen hyvin myös siksi, että jo mangassa Vegetan hahmoon haettiin vierauden tuntua englanninkielisillä hyökkäyksillä (Gokun ja kumppaneiden japaninkielisiin tekniikoihin verrattuna). Onkin harmi, ettei kappaleen säestys yllä oikein missään vaiheessa Horikawan tulkinnan kanssa yhtä kovalle rokkitasolle. Tausta olisi kaivannut enemmän jytää.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment : “Renttujen jouluyö: luukku 7”


  1. […] ääninäyttelijä, laulutaidostaan tunnettu Horikawa Ryou, joka onkin sattumalta jo kerran esiintynyt kalenterissamme. (Esittää usein pahiksia, vai?) Onimaru no utan sävellaji imartelee Horikawan […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: