Viisi animaation lystikkäintä sammakkoa

Sammakko on minun eläimeni. Se on ollut minulle läheinen laji aivan pienestä pitäen. Kun animaatioista on puhe, ensiksi taitavat tulla mieleen kaikki ne sammakoiksi lumotut prinssit, mutta on piirretyissä rutkasti myös ihan ehtoja eläimiä. Kurnuttajien parhauden kunniaksi tein listan animaation lystikkäimmistä sammakoista lystikkyysjärjestyksessä. Keksitkö lisää?

5. Peukaloliisa

Lavalaulukonnat eivät esitä slovareita

Peukaloliisa ei ole parhaita Don Bluthin elokuvia tai kovin laadukas elokuva ylipäätään, ja se kyllä vielä käsitellään joskus tässä blogissa. Hans Christian Andersenin sadun nimihenkilö joutuu torjumaan monta epämiellyttävää kosijaa ennen häitä ihanan keijuprinssin kanssa. Yksi kosijoista on rupikonna, mutta avomielisinä ihmisinä emme ala nipottaa lajeista, sammakkoeläin mikä sammakkoeläin.

Bluthin elokuvassa Peukaloliisan kaappaavasta konnaperheestä on tullut espanjalaisstereotyyppejä pursuava lauluseurue, joka yrittää houkutella kauniisti laulavaa tyttöä riveihinsä. Kolmea vähä-älyistä poikaa johtava rouva Konna on suunniteltu hypnoottisen ylilyövän näköiseksi. Silmiään ei millään saa irti keikkuvista lanteista, ohuista koivista tai täydellisen pyöreistä rinnoista, joilla ei ole sammakkoeläimen rinnuksille mitään asiaa.

Peukaloliisakin on seksipommikonnan lumoissa!

Vielä konnamuoria lystikkäämpi on sulhoksi mielivä Rampe, joka tykittää leffan aikana monta makoisaa lausahdusta. Markku Riikosen mehevästi tulkitsemat ”Kukaan ei naura!” ja ”Minä mennä ja hajottaa sen ovi!” ovat erittäin käyttökelpoista siteerattavaa. Toisin kuin alkuperäissadussa, Rampe lähtee etsimään Peukaloliisaa ja pakottaa avukseen Turilaan, joka on myös kohdannut tytön. Kaksikon sukkelasanainen yhteispeli on hauskaa kuin mikä.

Velipojat naljailevat Rampelle morsiamen menetyksestä

Velipojat naljailevat Rampelle morsiamen menetyksestä

4. Riemukas Robinsonin perhe

William Joycen kirjaan perustuvassa Disney-elokuvassa vuodelta 2007 orpopoika Lauri matkaa tulevaisuuteen ja tutustuu höynähtäneeseen Robinsonin perheeseen. Perheen äiti Fanni on vakuuttunut siitä, että sammakot ovat musiikillisesti ihmisiä lahjakkaampia, ja johtaa svengaavaa sammakkobändiä.

Adjektiivin lystikäs lisäksi musikantteihin pätee sana tyylikäs, sillä pukuihin sonnustautuneet sammakot ovat ultrasulavia ja viettävät iltaansa hengaamalla baarissa letkeää läppää heittäen. Sammakot näyttävät leffan aikana myös, ettei niille parane ruveta ryppyilemään. Etenkin bändin pääesiintyjä Frankie (Antti Jaakola) hurmaa täydellisellä viileydellään!

Frankie on sammakoista siistein

Frankie on sammakoista siistein

3. One Froggy Evening

"Hello, ma baby, hello, my honey, hello, my ragtime gal..."

”Hello, ma baby, hello, my honey, hello, my ragtime gal…”

Chuck Jonesin ohjaamassa Merrie Melodies -klassikkopiirretyssä vuodelta 1955 rakennusmies yrittää lyödä rahoiksi sammakolla, joka laulaa ja tanssii 1890-luvun tyyliin keppiä ja pientä silinteriään heilutellen. Tätä voisi jo luulla lystikkyyden huipuksi, mutta muiden edessä sammakko ei näytäkään ihmekykyjään, lötköttää ja kurnuttaa vain. Repeän apaattiselle eläimelle joka kerta uudestaan!

Ei se vain ala

Ei se vain ala

Hahmo sai myöhemmin nimen Michigan J. Frog lyhärissä laulamansa The Michigan Rag -laulun mukaan. Sen repertuaarin tunnetuin kappale on kuitenkin Hello! Ma Baby, josta olet takuulla joskus nähnyt parodioita (ja joka soi nyt sinunkin päässäsi). Vuosikausia oli epäselvää, kuka oli lainannut sammakolle lauluäänensä, ja lopulta DVD-julkaisulla kerrottiin, että asialla oli losangeleslainen yöklubiesiintyjä Bill Roberts. Vuonna 1995 tehdyssä jatko-osassa Another Froggy Eveningissä, jossa Michigan höynäyttää hyväuskoisia läpi historian, sen laulut esittää Jeff McCarthy. Ei ehkä lystikkäin, mutta trollein sammakko miesmuistiin!

Röllännyt jo kivikaudelta lähtien

2. My Little Pony: Friendship is Magic

Fluttershylta ei lystikkäitä ystäviä puutu

Värikkäiden pikkuponien lisäksi My Little Ponyn uusin versio tarjoaa todella lystikkäitä sammakoita! Jaksossa Feeling Pinkie Keen niitä nähdään kokonainen katras, kun eläinten ystävä Fluttershy kuljettaa sammakkolaumaa uuteen kotiinsa suolle. Twilight Sparkle saa yhden epäonnisesti turvalleen. Sammakoiden ympyriäinen olemus, leveät suuvärkit ja piskuiset, terhakkaat silmät tekevät niistä mahdottoman vekkuleita ilmestyksiä.

Sammakko pelkää sinua enemmän kuin sinä sitä

Kolmoskauden jaksossa Too Many Pinkie Pies eräästä sammakosta tulee entistä lystikkäämpi, kun Twilightilla menee loitsu pieleen ja se muuttuu osittain appelsiiniksi. Pyöreän hedelmäsammakon paras puoli on, että kun se kurnuttaa, appelsiiniviipaleet näkyvät suussa!

Sammakko on siitä hyvä eläin, että sitruskin tekee siitä vain paremman

Sammakko on siitä hyvä eläin, että sitruskin tekee siitä vain paremman

1.Gegege no Kitarou (1968)

Listani lystikkäimmät sammakot esiintyvät erään suosikkianimeni, ihka ensimmäisen Gegege no Kitarou -sarjan alkufilmissä vain muutaman sekunnin ajan. Se on kuitenkin aivan tarpeeksi sydämeni valloittamiseen: sammakot kurnahtavat sarjan legendaarisen alkutunnarin lyriikoiden tahtiin. Ge, ge, gegege no gee…

Sammakot edustavat hyvin Gegege no Kitaroun perimmäistä olemusta. Alkutunnari vilisee kammottavina pidettyjä otuksia kuten variksia, hämähäkkejä ja sammakoita, jotka sopivat sarjan päähenkilön, kummituspoika Kitaroun seuraksi. Silti niin sammakot kuin Kitaroukin ovat luotaantyöntävän kuorensa alla kovin sydämellisiä. Ge-tavua kurnuttavat sammakot ovat palanneet myös myöhempien vuosikymmenien Kitarou-sarjojen alkuvideoissa, mutta mitä lystikkyyteen tulee, alkuperäiset ovat aina ykkösiä!

"Ge, ge, gegege no geee..."

”Ge, ge, gegege no geee…”

Explore posts in the same categories: Anime, dubbaus, Suomi, USA

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommenttia : “Viisi animaation lystikkäintä sammakkoa”

  1. Futoi yatsu Says:

    Gegege-sammakot on ehdottomasti ihanimmat!
    Eikös myös kapat (Kappa no Coo to natsuyasumi) voisi melkein laskea sammakoiksi?


  2. […] Lavalaulukonnat Nitan blogikirjoituksessa Viisi animaation lystikkäintä sammakkoa […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: