Dubbaukset esillä 90-luvun mediassa

Suomalaisen dubbausohjaaja Pekka Lehtosaaren haastattelu rikkoi ilmestyessään likimain kaikki blogin ennätykset, mutta yhteistyömme ei todellakaan loppunut siihen! Pekka lahjoitti hiljattain Afurekolle kolme vanhaa Huomenta Suomen dubbauksia käsittelevää ohjelmatallennetta, jotka julkaisemme nyt kaikkien aiheesta kiinnostuneiden nähtäville! Tallenteet voi halutessaan myös ladata itselleen, latauslinkit löytyvät kuvausten alapuolelta.

Ensimmäinen video on Huomenta Suomen ohjelmasta maaliskuulta 1993. Videolla puhutaan Viidakkokirjan uudesta suomiversiosta ja käydään myös Tuotantotalo Wernellä seuraamassa elokuvan nauhoituksia. Ohjaaja Lehtosaaren lisäksi videolla ovat haastateltavina myös äänittäjä Magnus Axberg, Veeti & the Velvets -yhtye sekä kuningas Louien dubannut Eeki Mantere.

Samaisen videon voit ladata koneellesi tästä.

Pixarin ensimmäisen pitkän elokuvan Toy Storyn ilmestyessä vuonna 1995 Huomenta Suomi kutsui elokuvan päähenkilöiden suomiäänet Antti Pääkkösen sekä Santeri Kinnusen studioon puhumaan elokuvasta ja dubbausalasta.

Samaisen videon voit ladata koneellesi tästä.

Joulukuussa 1995 Huomenta Suomessa käsiteltiin juuri ensi-iltaan saapuvaa Disneyn Pocahontas-elokuvaa. Haastateltavina studiossa ovat elokuvan ohjaaja Lehtosaari sekä nimihenkilölle äänen antanut Arja Koriseva.

Samaisen videon voit ladata koneellesi tästä.

Explore posts in the same categories: dubbaus, Suomi

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommenttia : “Dubbaukset esillä 90-luvun mediassa”

 1. noko Says:

  Voi herranen aika! Katon täällä näitä aivan idioottivirne kasvoilla, ihanaa! Kiitos Pekka ja kiitos Afureko, oli aivan mahtavaa nähdä nämä:) Hirveän kattavia, varsinkin Viidakkokirjasta, ja mielenkiintoisia.
  Arjan Pocahontas on itselleni kaikista rakkain roolisuoritus Disney-prinsessojen saralla, tuli elokuva lapsena kulutettua puhki. Rooli taitaa olla myös ainoa, josta tiesin jo pienestä lähtien, että Arja Koriseva on äänen takana, mutta se ei koskaan häirinnyt, vaan ennemminkin täydensi roolia, koska jotenkin Pocahontakseen tuli se kypsyys ja ilo jota rooli mielestäni vaatii. On totta, että verrattuna kansainvälisiin Pocahontaksiin suoritus on varsin erilainen, mutta itse olen lähinnä järkyttynyt kuullessani 16-vuotiaalta kuullostavia teinityttö-inkkareita kertomassa luontoasioista John Smithille, joka taas yleensä muissa versioissa kuulostaa 50-vuotiaalta. Arja ja Santeri tekivät mielestäni loistavan suorituksen, molemmat nuoria mutta karismaattisen äänen omaavia (ja lisäksi molemmilla yhdennäköisyyttä löytyy)
  Harmi ettei Arja ei laulanut, olisi ollut ihana kuulla ja nähdä live-esitys!
  Kiitos kiitos:)

 2. Garo Says:

  Kiitos näistä. Jokainen video oli erittäin mielenkiintoinen katsoa, varsinkin tuo Viidakkokirjasta kertova, kun päästiin vilkaisemaan kulissien taakse.

  Itse fanitan kovasti monia suomalaisia ääninäyttelijöitä ja on aina jotenkin palkitsevaa, kun saa kuulla heidän puhuvan työstään. Näissä videoissa suurimman vaikutuksen teki kuitenkin tuo pieni pätkä, jossa Pekka ohjasi Eeki Manteretta (Mannerta?). Hänellä tuntui olevan selvä visio siitä, miltä halusi lopputuloksen kuulostavan ja osasi mielestäni ohjeistaa näyttelijää tämän saavuttamisessa oikein hyvin. Ei voi kuin ihailla.

 3. Tumpelo Says:

  Vitsit miten siistiä nähdä kun Sasu Moilanen ja Veeti Kallio tekee ekoja juttuja. Nykyään molemmat on niin monessa mukana. Telkkarissakin on harva mainoskatko kun ei Sasua kuule.


 4. Kiitos näistä klipeistä!

  Toimiiko lataus-linkit enää vuosien jälkeen tosin? Olisi kiva saada koneelle talteen nämä!

  Entä onko niitä Pekan mainitsemia dokumentteja vielä kukaan mahdollisesti löytänyt? 🙂


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: