Desucon Frostbite 2013: jälkeen

Desucon Frostbite on desutettu! Tapahtuma oli mainio ja täynnä menoa ja melskettä. Suurkiitokset kaikille kohtaamillemme ihmisille!

Con alkoi komeasti avajaisilla, minkä jälkeen siirryimme green roomiin viimeistelemään illan ohjelmaa (ai miten niin viime tingassa). Nita ja Runo ehtivät silti katsomaan Johanna ”huilailee” Karin ohjelmaa oudoista alkuasetelmista. Ohjelma oli sopivan informatiivinen, selkeä ja viihdyttävä. Cilla ja Runo osallistuivat myös BlazBlue-photoshootiin Hazamana ja Arakunena.

Ruokailun jälkeen kävimme katsomassa An invitation to Japanese comic studies -ohjelman, jossa luennoivat kokenut desuilija Imai Ryuusuke sekä tämän kollegat Hata Mikako ja Ishikawa Yuu. Kaikki luennoitsijat puhuivat noin 20 minuuttia omasta aiheestaan ja setti oli varsin akateemista. Ohjelma oli aivan kuin minikokoinen DesuTalks. Etenkin aiheista viimeinen, yaoi-doujinshien narratiivia pohtiva puheenvuoro, tarjosi erittäin mielenkiintoista analyysiä tieteellisen näytön kera. Ishikawan osuus ohjelmasta olikin mielissämme kirkkaimpana suunnatessamme Café Ichigoon ihanien kaksosmeidojen passattaviksi.

Conia tuntui kestäneen jo ikuisuuden, kun oma ohjelmamme, muiden maiden Hopsuja esitellyt Animen adoptiomaat – kulttisuosikit maailmalla, alkoi puoli kuuden aikaan. Tekniikkaa jännitettiin totuttuun tapaan viime tinkaan asti ja pari videota tökkikin ohjelman aikana, mutta se ei loppujen lopuksi pilannut ohjelmaa. Näytteet eri maiden versioista kirvoittivat täydestä salista monesti kovat naurut ja meilläkin oli todella hauskaa sarjoja esitellessä, monet niistä kun olivat meille jo entuudestaan tuttuja ja rakkaita. Ohjelman aikana meitä kohtasi myös iloinen yllätys, sillä kesken kaiken piti käväistä hakemassa DesuGaalasta palkinto vuoden 2012 parhaasta puheohjelmasta! (Voitto-ohjelma oli viimesyksyisen Traconin Iloinen muumiperhe – Japaniin ja takaisin, josta ei vieläkään ole taltiointia netissä…) Kiitos kaikille meitä äänestäneille sekä Desucon-ohjelmaamme katsomaan saapuneille!

Iloiset voittajat! Kuvasta kiitos Pekka ”Rashkul” Myllerille.

Ohjelman jälkeen kokoustettiin sunnuntaista kunniavierastiimin kesken, ja lauantai alkoi olla lopuillaan. Nita suuntasi vielä Rikkinäisten animein korjauspaneeliin, jossa tuntui pysyvän kärryillä, vaikkei sarjoja ollutkaan katsonut. Myöhäinen ajankohta ilmeisesti aiheutti takeltelua panelisteissa ja keskustelua olisi varsinkin loppupuolella voinut ohjata paremmin, vaikka pääpointit löytyivät joka aiheesta ja sisältö oli asiaa. Mieleen jäi myös eturivistä huuteleva madu!

Sunnuntai olikin sitten Wakamoto-päivä, sillä koko aika kului backstagella ja pääsalissa kunniavieraan ohjelmaa pitämässä. Wakamoto on sitä mieltä, ettei kerran tehtyä työtä kannata toistaa, joten hän halusi mieluummin näyttää ohjelmassa videopätkiä töistään kuin tehdä hahmojensa ääniä livenä. Kaikki eivät kuitenkaan olleet tähän tyytyväisiä varsinkin, kun vieraan valitsemat videot olivat vähintään muutaman minuutin pituisia ja Wakamoto itse ei näköjään ihan päässyt vauhtiin ensimmäisessä puolikkaassa ja vastaili aika lyhyesti videoiden välissä. Lavalla on lisäksi hankala kuulla, mitä muut esiintyjät puhuvat mikrofoniin (siksi tulkkikaan ei tulkannut haastattelijoiden kysymyksiä mikkiin), joten jatkokysymysten tekeminenkään ei aina onnistu. Ymmärrämme siis närkästyksen, jota jotkut ovat kokeneet ohjelman haastattelupuolikkaassa, mutta tällaistakin on nyt kokeiltu ja ensi kerralla osaamme paremmin. (Ja olihan niissä videoissa ihan helkkarin hyvää äänityötä siis, huuuhh.)

Tauon jälkeen yleisö pääsi itse kysymään Wakamotolta mitä vain mieli teki, ja toinen puolisko menikin sitten sutjakkaammin. Osallistujilla riitti mielenkiintoisia kysymyksiä ja Wakamotolla mielikuvituksellisia vastauksia, ja pääsali raikui naurusta useaan otteeseen (perverssi Cilla tosin aikoo yhä syödä ananasta pitsassaan). Ohjelman lopuksi kunniavierasvastaava Pyry saapui lavalle julkistamaan Wakamoto-aiheisen kilpailun tulokset ja jakamaan palkinnot. Kiitämme kaikkia osallistuneita, kilpailuun oli tullut hienoja töitä! Onnittelut voittajille ja myös niille parille onnekkaalle katsojalle, jotka pokkasivat yleisön kesken arvotut Wakamoto-nimmarit!

Ihana Wakamoto Matias Tukiaisen kuvaamana.

Sitten koittivatkin jo päättäjäiset (karski-Ana oli Myyn idea) ja con oli ohi. Oli tosi kivaa nähdä kaikkia jee! Kiitokset Santerille tulkkauksesta, Pyrylle hienoista tekstityksistä ja greenroomin ihanalle suklaaleidille ihanista suklaista!

Explore posts in the same categories: Raportti, Tapahtumat

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment : “Desucon Frostbite 2013: jälkeen”


  1. […] Ääniaalloissa siis « Desucon Frostbite 2013: jälkeen […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: