Älisevä joulukalenteri, älähdys 13

Kalenterissa on kuultu jos jonkinlaista huutoa, hämmennystä ja huokailua, mutta älähdyksillä voi mainiosti ilmaista myös turhautumista. Upea esimerkki löytyy Pixarin Toy Story 2:n suomenkielisestä versiosta. Woody-nukke on kätensä revettyä joutunut talteen hyllylle, jolla jo majaili kauan sitten rikkoutunut vanha ystävä Wheezy. Kun perheen äiti vie Wheezyn myytäväksi kirpparille, Woody hautoo hetkessä pelastussuunnitelman ja aikoo viheltää Buster-koiran apuun. Viheltäminen ei vain ota sujuakseen väärällä kädellä.

Woodyn ärähdys välittää erinomaisesti hänen ärtymyksensä – ihan kuin koko tilanne ei olisi tarpeeksi vaikea ilman, että niinkin arkipäiväinen temppu kuin vihellys menee ensi yrityksellä pieleen. Viesti olisi mennyt perille pelkällä ”ärh”:illäkin, mutta pieni omaperäisyys tuo kohtaukseen rutkasti lisää luonnetta ja elävyyttä. Woodyn suomiääni Antti Pääkkönen castataan usein hulluttelurooleihin, joissa hän saa äännellä pöhkösti tuon tuostakin, mutta cowboynukke on hänen maanläheisimpiä roolejaan. Äläyksetkin siis vastaavat tunnelmaa eivätkä mene yhtä yli kuin Pääkkösen rooleissa yleensä. Tämä kohtaus on silti takuuvarma naurattaja, jolle Sisarukset kikattivat jo pieninä piiperöinä – ja kikattavat vieläkin.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommenttia : “Älisevä joulukalenteri, älähdys 13”

  1. Arana Says:

    Ihana älähdys! Woody on ihan suosikkini Pääkkösen rooleista juuri siksi, että Woodyn hahmo antaa hänelle mahdollisuuden käyttää hienovaraisempia näyttelysävyjä kuin monet over-the-top-henkisemmät hahmot. Se saa Woodyyn lähestyttävämmän fiiliksen, kun cowboy on kuitenkin selvästi näyttelyä vaativa ja persoonallinen hahmo. Pääkkösen ylivedetymmät esitykset tuntuvat herkästi lipsahtelevan teennäisyyden puolelle, mutta Woody kuulostaa hirveän aidolta ja siksi onnistuu olemaan myös aidosti hauska ja koskettava hahmo.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: