Älisevä joulukalenteri, älähdys 6

Itsenäisyyspäivän kunniaksi jatketaan kotimaisella laadulla! Disney-elokuvien suomenkieliset dubbaukset ovat yleensä huippuluokkaa, eikä Disneyn ja Pixarin yhteistyössä syntynyt Rottatouille ole poikkeus. Kokiksi halajavasta rotasta kertovan elokuvan osuvimpiin castauksiin kuuluu Samuel Harjanne Alfredo Linguinin roolissa. Linguinia surkeampaa kokkia saa hakea, mutta hänen uudet työtoverinsa erehtyvät luulemaan häntä keittiövelhoksi Rémy-rotan kokeilujen takia.

Koska Rémy osaa kokata ja Linguini osaa olla ihminen, kaksikko keksii yhdistää voimansa, mutta rotan piilottelu huippuravintolan keittiössä ei ole niin yksinkertaista. Linguini saa ensi käden kokemusta siitä, miltä tuntuu, kun on kirjaimellisesti rotta vaatteissa. Hän ei löydäkään tunteidensa ilmaisuun sanoja, kun näkee ahdistuneen Rémyn jättämät puremat ihollaan.

Me Sisarukset panimme Harjanteen merkille ensi kertaa juuri antaumuksellisen kiljunnan vuoksi, ja Rottatouille on yksi varhaisimpia ja edelleen parhaimpia häneltä kuulemiamme töitä. Vaikka Linguini äännähtelee leffan aikana herkullisesti (pun not intended) tuon tuostakin yrittäessään varjella salaisuuttaan, tämä vitsi on jäänyt erityisesti mieleen kirvoittamiensa naurujen ansiosta.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: