Blogille kakkuja

Tässähän on salakavalasti vierähtänyt jo toinenkin vuosi! Vilkaistaanpa vähän, mitä Afurekossa on viimeisten 12 kuukauden aikana nähty.

Viime vuoden aikana Afurekossa alkoi useita uusia sarjoja, joista erityiseksi menestykseksi osoittautui Nolostalgia-sarjan ensimmäinen ja tähän mennessä ainut jakso Joutsenprinsessa-elokuvasta. Ilmeisesti emme olleet ainoita, joille kyseinen leffa oli nostalginen, sillä jakso on poikinut mukavasti kommentteja sekä blogiin että YouTubeen. Videon lopussa lupailtiin samanlaista käsittelyä myös jatko-osille, ja työn alla on toinenkin hyvin nolostalginen juttu, joka toivon mukaan nähdään blogissa jo tämän vuoden puolella!

Sisarukset ja ihana Furukawa Toshio.

Hiukan ennen viime synttäreitä ryhdyimme myös itse haastattelemaan ääninäyttelijöitä – sekä suomalaisia vaikuttajia että Suomessa vierailleita japanilaisia ammattilaisia. Nämä Lööpissä-sarjan jutut ovat olleet hyvin suosittuja, ja itse haastatellutkin ovat mielellään jutelleet työstään. Moni on kiitellyt sitä, että teemme näitä haastatteluja, niitä kun ei tuppaa löytämään mistään muualta. Ääninäyttelijöiden haastatteleminen on ollut erittäin antoisaa hommaa, ja sen parissa olemme päässeet mukavasti tyydyttämään myös omaa uteliaisuuttamme. Haastatteluja on Afurekon toisen vuoden aikana tullut yhteensä seitsemän, ja lisää on tietysti tulossa. Eiväthän tästä maailmasta ääninäyttelijät lopu kesken!

Myös ajankohtaan liittyvät perinteet ovat jatkuneet. Joulukuussa luotiin katsaus osuviin roolituksiin, kun taas kuluvan kuun ensimmäisenä päivänä päästiin toteuttamaan pilaa, joka oli odottanut vuoroaan kokonaisen vuoden. Aprillipila keksittiin yhtä aikaa viimevuotisen kanssa, kun joku meni möläyttämään idean DBZ-pelimateriaalin (Cell vs Kaioushin) väittämisestä BL-draamaksi. Idea oli liian kiero jättää toteuttamatta. Editoinnin hoiti parhaan softan ja teräksisimmän mahan omistaja Myy, joka oli aluksi asiasta tohkeissaan, mutta alkoikin kärsiä valtavista omantunnontuskista koostaessaan yllättävän hämäävää näyteraitaa. ”Ei näin saa tehdä! Ei näin saa tehdä!” kaikui tyhjässä asunnossa iltaisin viattomien äännähdysten muuttuessa uudessa asianyhteydessä likaiseksi kepposeksi. Materiaalia raitaan hankittiin Dragon Ballista, Mae suisenka -kuunnelmasta, Vampire Princess Miyu -OVA:sta, Five Star Stories -elokuvasta, Soul Calibur IV:sta, Ginga eiyuu densetsusta sekä Miscatonic Gakuen -kuunnelmasta. Musiikkina oli Bohren & Der Club of Gore -yhtyeen Maximum Black, joka määritteli kohutun BL-draaman ilmestymisvuoden. Kansikuvassa käytettiin kuvia muun muassa Last Client – ja Young Gun Carnaval -mangoista. Feikkikuunnelman nimi tuli pelkästä puhtaasta sensaationhakuisesta hölmöilystä. Heti aprillipäivästä lähtien blogiin on alettu löytää päivittäin hakusanalla ”seksivideo”, mistä olemme erityisen tyytyväisiä!

Tähän mennessä Afurekossa on käyty yhteensä huimat 47,887 kertaa! Luetuimpien artikkelien kärki on kokenut muutoksia, mutta vanhoja tuttujakin keikkuu mukana. Viime vuoden ykkönen, Nitan Pasila-kirjoitus, jätti muut vielä kauemmas taakseen jo aikaa sitten, ja tällä hetkellä sitä on luettu 2636 kertaa. Toiseksi on kivunnut Jarkko Tammisen haastattelu Lööpissä: ”Boom bang, baby!” 1031 lukijalla. Roger Rabbit– (855) ja Lucky Luke (799) -juttujen kaltaisten vanhojen suosikkien rinnalle ovat kirineet muun muassa jo viime vuonna vahvan aloituksen saanut (ja tissihakusanoilla kolmanneksi itsensä hilannut) Bakuretsu Hunter -kirjoitus (864), Lumikki-dubbausten vertailu (791) ja Markus Bäckmanin haastattelu (749). Hieman yllättäen Cillan Pekka ja susi -artikkeli (739) on ohittanut lukijatilastoissa artikkelit Kaksin karkuteillä -elokuvasta (720) sekä My Little Pony: Friendship is Magic -sarjasta (663).

Sitten niitä hauskimpia hakusanoja, joilla blogiin on löydetty! Listalta löytyy muun muassa vexen (18), maisema (15), alasti (10), koska olet taalla (10), sibelius smurffit, flynn riderin oikea nimi, huippusuositun disney-leffan tarina jatkuu päähenkilö sekä touko pouko sielu. Meitä Sisaruksia kuitenkin järkytti (lue: ilahdutti) suuresti se, että blogiimme on löydetty myös espanjalaisen piirrossarjan Kimarat nimellä – peräti 26 kertaa!

Seuraavilla hakusanoilla Afurekoon on löydetty yli sata kertaa:

mari lehtonen 1 191
afureko 823
daltonin veljekset 215
pekka ja susi 215
akira takaki 157
daltonit 149
itse ilkimys 133
seksivideo 126
my little pony friendship is magic 118
puella magi madoka magica 115
sorcerer hunters 112
tilda kiianlehto 101

Tekniikkapuolellakin on koettu muutoksia, sillä tallennuslaiteperheeseemme on liittynyt digikamera Tomoko, ja joulukalenteria varten hankittiin WordPressin videolaajennus. Suunnitelmissa on, että ensi vuonna blogiin löytäisi jo hieman yksinkertaisemmalla osoitteella…

Palautetta kuluneista vuosista otamme aina mieluusti vastaan. Kommentteja voi jättää kätevästi joko suoraan tähän postaukseen tai Afurekon omaan mailiin. Mitä aiheita haluaisitte käsiteltävän enemmän, entä mitä täysin uusia aiheita toivoisitte? Myös haastateltavia ääninäyttelijöitä saa vapaasti ehdottaa!

Kiitos lukijoillemme Afurekon toisesta vuodesta! Seuraavaksi tähtäimessä on kesän Desucon, jossa olemme totuttuun tapaan järjestämässä kunniavierasohjelmaa ja pitämässä myös omaa seiyuuaiheista puheohjelmaa, tulkaa seuraamaan ja muutenkin moikkaamaan!

Explore posts in the same categories: meta

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: