Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 18

Blogimiiteissä kiertävään Kuumin Disney-mimmi -kyselyyn vastaa väistämättä aina joku Herkuleen Megaran. Kyseessä onkin epätyypillisyydessään kiehtova sankaritar, jolla on särmää ja charmia. Megaran dubbasi suomenkieliseen versioon laulaja Laura Voutilainen, jonka suorituksesta etenkin neidon laulukohtauksessa yleisesti pidetään. Meidänkin mielestämme roolitus on mennyt nappiin, eikä vain laulun osalta, vaan kyseessä on kokonaisvaltainen, hieno roolisuoritus.

Herkuleen mielitietyllä on selkärankaa vaikka muille jakaa eikä hän kuuntele simputusta edes Manalan herralta. Voutilaisen asenteellinen ja varttunut ääni sekä hänen verrattain hidas ja painokas puherytminsä tuovat loisteliaasti esille Megaran parkkiintuneen luonteen ja tiukkapipoisuuden. Hänen äänenkäytöstään kuulee, että hän osaa pitää huolen itsestään eikä kaipaa apua. Kanssakäyminen naiivin Herkuleen kanssa alleviivaa hänen kokemustaan miesten kanssa, josta hän on myös ottanut opikseen; Meg ei hullaannu miehistä vaan manipuloi heitä omiin tarkoitusperiinsä. Megin taustan kuulee Voutilaisen itsetietoisesta, kiusoittelevasta ja viekoittelevasta ilmaisusta, joka on sitä vahvempaa Herkulesta näyttelevän Jarkko Tammisen epävarman änkytyksen vastapainona.

Meg ei kuitenkaan ole moraaliton syöjätär vaan tuntee syyllisyyttä toisten sinisilmäisyyden hyväksikäytöstä. Voutilainen tekee erinomaista työtä myös kohtauksissa, joissa Megara ei viihdy roolissaan suorittaessaan puistattavaa tehtävää. Hänen äänestään kuuluu silloin ohut teeskentely ja se, ettei Meg pysty keskittymään tai uppoamaan kunnolla rooliinsa.

Megara ei pelkää vahvempiaan ja pitää puolensa myös koomisen Hadeen panettelua vastaan. Usein hänen sanomisensa saavat Manalan herran hiiltymään, mutta hän ei pelkää itsensä puolesta; hän kuulostaa pitävänsä niskoittelunsa seurauksia yhdentekevinä, eikä oikeastaan tunnu uskovan Hadeen kovin pahaan pystyvänkään. Ja kuinka suuri uhka tämä nyt onkaan, jos sielunsa myyneellä hupakollakin on tuplasti enemmän munaa?

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment : “Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 18”

  1. Arana Says:

    En millään kerennyt aikaisemmin kommentoimaan, mutta kuulitte varmaan sinne asti, kuinka lauloin hoosiannaa tähän luukkuun päästessäni. Laura Voutilaisen Megara on ehdottomasti suurin syy siihen, että Herkules täytyy aina katsoa suomeksi. Äänen ja hahmon välissä ei vain ole minkäänlaista kitkaa tai rakoilua, vaan Voutilaisen ääni on Megaran ääni ja sopii hahmoon täysin saumattomasti. Ja uh ah se pieni karheus, josta kaikuu Megin räväkkä asenne…

    Herkules on kyllä muutenkin mielestäni ihan parhaiten dubattuja Disneyn klassikoita. Kaikki hahmot ovat todella onnistuneita, ja Voutilaisen Megin lisäksi erityisesti Seppo Pääkkösen Hades on mielestäni reippaasti vaikuttavampi esitys kuin alkuperäinen Hades.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: