Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 11

Disneyn Phineas & Ferb (suom. Finias ja Ferb) on täynnä hyviä roolisuorituksia, jotka tuovat oman lisänsä sarjan nautittavuuteen. Joukosta on vaikea valita yhtä, mutta eräs, joka aina tuon tuostakin kiinnittää huomion, on nimipoikien isosiskoa Candace Flynniä esittävä Ashley Tisdale.

Se, mitä Tisdalesta kuulussa High School Musical -roolissa olemme nähneet, ei vakuuttanut – osittain myös siksi, etteivät lukiomusikaalit ole mitään elokuvataiteen merkkipaaluja. Candacen nahoissa näyttelijä on kuitenkin kotonaan. Neuroottiselle teinitytölle Tisdalen luonnollinen, tyypillisen amerikkalaisen neidon ääni sopii hyvin, mikä antaa runsaasti mahdollisuuksia kunnon revittelyyn. Koomisen kireä Candace yrittää jatkuvasti narauttaa pikkuveljensä vuoristoratojen ja avaruusalusten kaltaisten mitä ihmeellisimpien laitteiden pykäämisestä, mutta on toki tuomittu epäonnistumaan status quon nimissä. Tisdale saa panna esitykseensä jatkuvasti täyttä dramatiikkaa aina suurieleisistä ”You are so busted!”-julistuksista voipuneisiin protesteihin, kun ei taaskaan ehditä ajoissa. Meininki heittelee ääripäästä toiseen ja on hurmaavan eläväistä. Candacen innostuneet hihitykset voiton häämöttäessä suorastaan tartuttavat tunteen katsojaan.

Vaikka sarja on hyvin kaavamainen, Candacea ei aina ängetä samaan antagonistin rooliin. Joskus hän kaipaa Phineasin ja Ferbin apua, ja toisinaan näiden luomukset saavat hänetkin lumoihinsa ja hän liittyy poikien seuraan jakson ajaksi. Myös Jeremy-ihastusta pitää jahdata ja parhaan kaverin Stacyn kanssa hengata. Candacen elämän monet huolet ja tempaukset antavat Tisdalelle kosolti tilaa moniulotteisen hahmon luomiseen monomaanisuudesta huolimatta. Herkkinä hetkinä hän on liikuttava, muina taas hersyvän hauska, kuten yhden sarjan koomisimmista hahmoista kuuluukin olla. Ilonpilaajaisosiskosta saisi helposti ärsyttävän, mutta Tisdalen roolisuoritus tekee Candacesta kaikkine vikoineenkin hyvin sympaattisen tytön, jonka edesottamuksia seuraa mielellään.

Kenties kaikkein ihanimpia ovat kuitenkin Candacen ilkeät naurut – toinen matala ja nopeatahtinen, toinen lavea ja maaninen – jotka ovat Tisdalen tulkitsemina aina yhtä nautinnollisia. Tai sitten ne laulut, sillä kun lauluääntä kerran on, sitä pitää toki käyttää.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommenttia : “Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 11”


  1. […] varmaan huomanneet, että Disneyn veikeä piirrossarja Phineas & Ferb on Sisarusten suosiossa. Viime vuoden kalenterissakin kuultiin taidonnäytteitä tästä sarjasta, mutta tällä kertaa pääosassa on Flynn-Fletcherin […]


  2. […] aikanani jo joulukalenterissa kehunut Ashley Tisdalen roolisuoritusta Candacena. Hän on roolissa hersyvän yliampuva, mutta […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: