Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 10

Hashida Yukarin vuonna 2002 ilmestynyt yksiosainen BL-manga Waru on teos, johon jokaisen BL-fanin tulisi tutustua. Juoneltaan omaperäinen, kekseliäs ja hiton hauska manga on kuulunut Sisarusten rakkaimpiin BL-nimikkeisiin jo vuosia, ja sen ääniversiosta kuullaan takuulla lisää Afurekossa vielä myöhemmin.

Ehdoton suosikkihahmomme mangassa on päähenkilö Joun isä Ooizumi Junichirou, jonka yleisilmettä voisi luonnehtia lyhyesti sanalla ”myrtsi”. Äärimmäisen juron naamataulun takana piilee kuitenkin seikkailunhaluinen yksityisetsivän ammatista haaveileva lääkäri, joka kaipaa äksöniä liiankin seesteiseen elämäänsä ja haluaisi luuseripojalleen hyvän elämän, vaikkeivät he olekaan hääppöisissä väleissä keskenään. Jou ja poikaystävänsä Yuushi joutuvat tarinan aikana jos jonkinmoisiin hankaluuksiin, mutta yrmeänaamainen tohtori saapuu yleensä pelastamaan päivän tavalla tai toisella.

Warun audiolevyn tekijöillä on selvästi välähtänyt juuri oikealla tavalla, kun hahmojen näyttelijöitä on valittu. Kivikasvoisen tohtorin ääneksi Warun levyversioon on pestattu veteraaniseiyuu Ishii Kouji, jonka repertuaarista löytyy tasan yksi BL-rooli, mutta joka on yksi Japanin parhaimpia möreä-äänisten yrmyjen tulkitsijoita. Ishii sopiikin rooliin niin täydellisesti, ettemme ole koskaan edes kuvitelleet hahmolle ketään muuta ääneksi.

Näytevideossa juro lääkäri väittää vätyspojalleen, että tämän aivoista on löytynyt pahanlaatuinen aivokasvain. Mies yrittää saada poikansa parantamaan elämäntapansa ennen kuolemaansa, mutta Jou (jonka äänenä on muuten BL-keisari Morikawa Toshiyuki) ei kuitenkaan suhtaudu isänsä reaktioon suopeasti, vaan häipyy raivoissaan. Valitamme videon skannien heikkoa laatua.

Erityisen upeaa Warun audioversiossa on se, että Ishii vie yrmeän hahmonsa vielä pitemmälle kuin mangassa. Ishiin upeassa äänessä on luonnostaan hyvin tyylikäs ja elegantti sävy, minkä ansiosta hän luo tohtori Ooizumista vaikutelman arvokkaana ja hillittynä herrasmiehenä. Ishii käyttää roolissa möreintä mahdollista ääntään, mutta hän ei tyydy ainoastaan latelemaan lääkärin vuorosanoja monotonisesti, vaikka mangassa hahmon puhetavasta saa helposti juuri sellaisen mielikuvan. Yhden ainoan äänensävyn sijaan näyttelijäkonkari lausuu repliikkinsä elävästi, tunteella ja helvetin hauskalla tavalla. Vaikka mangan lyömätön visuaalinen huumori puuttuu levystä, komppaa Ishii puutetta mukavasti ajoittain liioittelevalla sanojen venytyksellä ja tuo näin tehokkaasti esiin juron tohtorin leikkisän puolen. Ishiin ammattitaidon ansiosta hahmo toimii aivan yhtä hyvin pelkällä äänellä kuin sarjakuvahahmona. Ishiin kaltaisia erikoisvieraita kuulisi mielellään enemmänkin BL-puolella, toivottavasti levyjen tekijät ajattelevat laatikon ulkopuolelta toistekin näyttelijöitä valitessaan!

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: