Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 7

Ihmettelemme aika ajoin, kuinka ja miksi suomalaiset ovat jääneet Hopeanuoli-animen toistaitoisen suomidubin vangeiksi, vaikka tarjolla on jo vuosien ajan ollut myös alkuperäinen japaninkielinen versio. Herää kysymys, arvostaako kukaan teosta sen itsensä vuoksi, vai onko sillä kansalle tunnearvoa vain tahattoman komedian lähteenä. Niin paljon kuin kunnioitammekin Golden Voicen poppoon vilpittömiä yrityksiä, emme ole dubattuun versioon kajonneet sen jälkeen, kun saimme omaksemme alkuperäisen.

Lapsuudesta tutun sarjan näkeminen japaniksi ensi kertaa oli ihmeellinen kokemus, ja monta valaisevaa hetkeä muistamme yhä elävästi – etenkin sen, kun Hori Hideyuki lausui ensimmäiset vuorosanansa.

Saksanpaimenkoira John on ylimielinen mutta vetovoimainen hahmo, jonka kykyjä pieni Hopeanuoli kunnioittaa mutta luonnetta paheksuu. Egoistisen Johnin kuononpiirteissä käytännössä lukee Hori Hideyukin nimi – kun hänet kuulee, hahmon ja äänen liitto on heti ensihetkestä lähtien täydellinen. Horin superkarismaattisesta äänestä kuuluu Johnin aivoja suurempi ego ja ylpeys, mutta hänen pöyhkeää karismaansa on vaikea vastustaa. Hänen cooliudestaan hurmaantuu, vaikka Johnin asenne Hopeanuolen arvoja kohtaan haisee; mikä tavallisesti puistattaisi, on vain ihkua ja ihanaa kun Hori Hideyuki -ääninen komistus tekee sen.

Suurista luuloistaan huolimatta John on todellisuudessa vielä nuori ja märkäkorvainen, ja hän joutuu oppimaan nöyryyttä kohdatessaan vahvempia ja idealistisempia vastustajia. Johnin kasvaessa henkilönä Horin näyttelystä poistuu alituinen pöyhkeys, joka korvautuu kypsällä arvostelukyvyllä ja järkevyydellä. Hän alkaa puhutella tovereitaan tasa-arvoisina ja hänen sanoissaan kaikuu uskollisuus ryhmää kohtaan. Röyhkeä John on enää vain vihollisille, ja Hopeanuolelle hänestä sukeutuu luotettava ja huolehtiva isovelihahmo, joka vilpittömästi kunnioittaa nuorempaa johtajaansa. Hori ei kuitenkaan karsi Johnilta omanarvontuntoa, ylitsevuotava egoismi vain vaihtuu päteväksi itsevarmuudeksi.

John on sarjassa pääosin taustavoima, joka ei lopulta omakätisesti tee kovin paljoa. Silti hänet muistaa aina sinä tosi siistinä tyyppinä, kiitos ikicharmikkaan audioadonis Hori Hideyukin.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri, Seiyuu

Avainsanat: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: