Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 4

Stop!! Hibari-kun! on 80-lukulainen sekoilukomedia, joka kertoo äitinsä menettäneestä Kousaku-pojasta, joka ihastuu ensi näkemältä uuden perheensä kauneimpaan tyttäreen – ja kauhistuu, kun sulotar sattuukin olemaan poika. Tosin vain fyysisesti. Kousakuun yhtä lailla pihkaantuva Hibari on varhainen trappihahmon edelläkävijä. Hän ei ole ristiinpukeutuja tai homppeli vaan ihan oikea transtyttö.

Raisua Hibaria esitti lyhyen mutta hienon seiyuu-uran tehnyt Majima Satomi. Hän oli oivallinen valinta Hibariksi, koska hänen äänensä ei ole hennon tyttömäinen vaan vahva ja kova. Hibarihan on kuitenkin fyysisesti poika, vaikkei hän itse faktaa tuekaan. Poikaroolejakin esittäneen Majiman tiukka ääni jättää tilaa Hibarin fyysisellekin sukupuolelle.

Majima myös näyttelee Hibaria loistavasti. Hibari on kova liioittelija, ja Majima osaa tarpeen tullen vetää tyttömäisyytensä sopivasti yli niin, että se on vähän feikkiä. Hibari on myös urheilutähti ja suojelee heikompiaan (Kousakua) vaaroilta, ja Majima saa tästä kovanaamaisestakin puolesta luonnollisen. Ei ole tyttö-Hibaria ja poika-Hibaria, vaan yksi kovaääninen, tuittupäinen ja korviaan myöten rakastunut teinityttö. Ja kuten rakastuneet tytöt usein, myös Hibari kärsii toisinaan sydänsuruista. Majima on tällöinkin sympaattinen ja sopeutuu epähibarimaiseen tilanteeseen taidolla menettämättä otetta hahmosta.

Yksi sarjan parhaista jaksoista on pakollinen ruumiinvaihtojakso, ja leijonanosasta sen antia on kiittäminen Majimaa. Hibarin ja Kousakun maallisten majojen vaihtuessa Majima esittää käsittämättömän hyvin Kousakua Hibarin ruumiissa. Hänen puhetapansa ja -sävynsä eivät ole ollenkaan Hibarin, vaan hän matkii nerokkaasti vastanäyttelijänsä ilmaisutapaa.

Trans-rakkauden rohkeaa aihetta ei komediassa uskallettu viedä loppuun asti, vaan avoin lopetus jättää lukijan/katsojan päätettäväksi, saako Hibari koskaan hämmentyneen vastahkoista Kousakua omakseen. Ainakin metatasolla ratkaisu oli onnellinen; Majima Satomi avioitui vastanäyttelijänsä Furuya Toorun kanssa vähän sarjan päättymisen jälkeen.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri, Seiyuu

Avainsanat: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: