Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 3

Maailman myydyimmän sarjakuvan animaatioversio, animehistorian klassikko Dragon Ball (Z >_<) pursuaa toinen toistaan upeampia näyttelijöitä. Kaikki ovat niin mahtavia, että saa harjoittaa melkoista mielivaltaisuutta valitakseen vain yhden. Niinpä joulukalenterissa haluamme ylistää roolisuoritusta, joka painui mieleen siitä huolimatta, että hahmo esiintyi ainoastaan yhdessä jaksossa.

Kanonisen DB:n viimeinen pahis Majin Buu on avaruusvelhon luoma supervoimakas taikaörkki, jossa lapsenmielisyys ja moraalinen ymmärtämättömyys yhdistyvät vaarallisesti. Buulle suurinta hupia tuottaa ihmisten tappaminen, ja toiseksi hauskinta on, kun ihmiset juoksevat kirkuen pakoon välttääkseen tuskallisen kuoleman pinkin pallero-olion käsissä. Buun vuoristotiellä tapaama pikkupoika ei kuitenkaan juokse, tämä kun on sokea eikä ymmärrä olevansa kuolemanvaarassa. Buu keksii nokkelasti, että näkevänä poika pelästyisi, ja antaa tälle taikavoimillaan näön. Säikähtämisen sijasta poika kuitenkin typertyy onnesta ja ylistää hyväntekijäänsä.

Kohtaus oli Sisaruksille jo mangasta tuttu, ja onpa se saanut jopa kyyneliin koskettavuudellaan. Hämmästys oli suuri, kun tutustuimme animeversioon ja sokean pojan äänenä oli ysäritähti Hayashibara Megumi, jota harvoin kuullaan poikarooleissa. Dragon Ball Z -sarjan jakso 249 lähetettiin ensi kertaa joulukuussa 1994, jolloin Hayashibaran ura oli jo täydessä vauhdissa. Hän ei tarvitsekaan kuin viisi minuuttia ruutuaikaa vaikutuksen tekemiseen.

Osa ei totisesti ole helppo – kuinka voi edes kuvitella, miltä tuosta pikkupojasta tuntuu tuolla hetkellä? Hayashibara kuitenkin tekee kohtauksesta uskottavan ja liikuttavan. Hänen äänensä välittää kaiken, mihin 90-lukulainen TV-animointi ei pysty: pojan puheeseen karkailee epäuskoisia naurahduksia, ääni värisee ja hiljenee hetkeksi lapsen tajutessa kunnolla, mitä on tapahtunut, ja lopulta poika puhkeaa vuolaisiin, itkunsekaisiin kiitoksiin sännätessään halaamaan Buuta. Kohtaus olisi voinut lässähtää hyvin helposti, mutta Hayashibaran nappicastauksella se sai ansaitsemansa painoarvon ja näyttää hienosti, ettei Buu ole paha, vaan naiivi, ja tarvitsee pelon sijaan opastusta, jotta terrori loppuisi. Toivon mukaan sitä ei mennä peukaloimaan Dragon Ball Kaissa.

Kiitosta ansaitsee myös Buun näyttelijä Shioya Kouzou. Hänen kähisevä roolisuorituksensa tuo hyvin esille otuksen leikkimielisen luonteen, ja hänellä on taito tehdä tästä ensin pelottava hirviö ja heti seuraavassa kohtauksessa sympaattinen pallero. Myöhemmissä jaksoissa Shioya on myös uskomattoman hyytävä pahuuden saastuttamana Super Buuna. Kontrasti pyöreänlupsakan Buun ja psykopaattimassamurhaaja-Buun välillä on todella vaikuttava.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment : “Joulutähtiin kirjoitettu: luukku 3”

  1. Sapuli-dono Says:

    megumi muuten nousi vähän aikaa sit taas parrasvaloihin hienolla shaman kingin kyouyama anna roolissaan laulamalla coverillaan kapitaroun shamaanikunkku aiheisesta vocaloid biisistä. nicossa ~1,4 miljoonaa viewii.

    http://www.youtube.com/watch?v=Icxs9ydVrjM aahhhhh


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: