Ja jokainen pelkuri on karvaton

Alkuperäinen suunnitelmamme vuoden viimeiseksi artikkeliksi oli jotain paljon suurempaa ja eeppisempää, mutta jäi kiireessä toteuttamatta. (Ei siksi, että olisimme kuluttaneet koko loman Mario Kartin pelaamiseen. Varmasti siihen on jokin muu syy.) Jotain jaettavaa meillä kuitenkin on vuodenvaihteen kunniaksi, eikä tästäkään tapauksesta ainakaan meidän, vannoutuneiden Disney-fanien, mielestämme eeppisyyttä puuttunut.

Joulukonserttisarjassa esiintyessään Myyn korviin kiiri tieto, että oopperabaritoni Esa Ruuttunen pitäisi joululaulukonsertin automatkan päässä Sisarusten kotikaupungista. Kohtaloaan kolmosviulun pultissa kiroava Myy usutti sisaruksensa kuuntelemaan konserttia, jonka tähti lauloi tiensä pienten Sisarusten sydämiin jo kauan sitten, tarkkaan ottaen vuonna 1992, esiintyessään Disneyn Kaunottaren ja hirviön suomenkielisen version sievistelevänkarskina Gastonina. Olemmehan hyvin kasvatettuja ja tiedämme, ettei minnekään mennä tyhjin käsin, joten Cilla taiteili pikaisesti lahjan ojennettavaksi herra Ruuttuselle.

Tällaisen kuvan Sisarukset lahjoittivat Ruuttuselle. Idea ja toteutus ovat Cillan, kommentteja otetaan vastaan.

Hyvin kasvatettuina tiedämme myös, että toisinaan on sopivaa pyytää vastalahjuksia, joten mukaan jänikseksi kiipesi perheen kaksi kappaletta Kaunottaren ja hirviön uutuuttaan kiiltelevää timanttijulkaisua. Itse lempeys kun oli, herra Ruuttunen sutaisi ilomielin omistuskirjoitukset kumpaankin DVD:hen toivuttuaan yllättävän lahjakuvan aiheuttamasta naurunpurskahduksesta.

Lohen sisaruksille kiltit terveiset, Esa-Gaston 16.12.2010

Oopperapappi Ruuttunen oli lyhyestä tapaamisesta silmin nähden hämmästynyt, mutta todella iloinen ja intoutui omistuskirjoitukset rustattuaan kertomaan elokuvan tekemisestä ja myös siitä, miten hän alun perin oikein päätyi hahmon ääneksi. Tapaaminen ei suinkaan ollut päivämme ainut kohokohta: joulukonsertti oli lumoavan kaunis, ja yhteispeli Ruuttusen sekä säestäjänä toimineen pianistin Jouni Someron välillä oli saumatonta. Solistimme baritoni soi upeasti sekä hiljaisina hetkinä että täydessä fortessa, ja ikisuosikit Varpunen jouluaamuna sekä Sylvian joululaulu kirvoittivat jopa kyyneleet Cillan ja Nitan silmiin.

Afurekon päivitykset alkavat taas viikolla kaksi, jolloin on luvassa lisää klassisia säveliä. Auvoisaa uutta vuotta meiltä sekä Ruuttusen sedältä koko lukijakunnalle!

Explore posts in the same categories: dubbaus, Suomi

Avainsanat: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment : “Ja jokainen pelkuri on karvaton”


  1. […] Ja jokainen pelkuri on karvaton (blogikirjoituksemme Esa Ruuttusen tapaamisesta) […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: