Teh Joulukalenterihihihi: luukku 21

Several hundred years after the fall of human civilization…

Hagiwara Kazushin ikuisuusprojektimangaan perustuva Bastard!!-OVA nähdään takuulla aikanaan O.V.A-sarjassamme, joten ei siitä sen enempää. Kuusijaksoinen OVA sisältää sen verran muikeita nauruja, että 21. luukkua varten on koostettu potpuri neljän hahmon hohotuksista. Bastard!! oli ensimmäinen näkemämme anime (lapset, älkää yrittäkö kotona), joten se oli myös ensikosketuksemme moniin seiyuuihin, jotka vielä nykyäänkin ovat suosikkejamme.

Potpurin saa kunnian aloittaa Dark Schneider, Bastard!!:in päähenkilönä hyörivä ilkeä velho ja varsin iloluontoinen veikko. Vastustajien räjäyttäminen kappaleiksi muhkeilla loitsuilla on niin hauskaa, että nauru lipsahtaa väkisinkin huulilta useampaan otteeseen. (Runsaasta nakuilusta ei pidä hämmentyä, se kuuluu toimenkuvaan.) DS:n hekotus on tavallisimmin suuriääninen, omahyväinen pilkkanauru. Kuullaanpa kerran myös hillitympää myhäilyä, kun ninjamestari Gara muistelee ensitapaamistaan ihkubishi-DS:n kanssa. DS:n ääni Yao Kazuki vetää roolin täsmälleen sopivan ylimielisesti. Tekisi mieli tirvaista tuota itserakasta ääliötä, mutta on se niin rakastettava!

Toisena videolla nauraa vampyyripahis Di-Amon, jonka äänenä ei ole kukaan muu kuin iki-ihana Chiba Shigeru. Rooli oli ensimmäinen, jossa kuulimme Chibaa, ja rakastuimme häneen siinä paikassa. Juuri tällaisissa sekopäisissä, mutta silti uhkaavissa osissa Chiba ”Bentoora” Shigeru on parhaimmillaan. Vampyyrikreivin hullu olemus ulottuu myös nauruun, ja sama saadaan vielä piipitysversiona, kun aamuauringon uhriksi joutunut Di-Amon muuntautuu lepakoksi. Kuten kaikki Bastard!!:issa, myös Di-Amon perustuu hevimuusikkoon, tällä kertaa King Diamondiin. Luotettavat lähteet (= Wikipedia) väittävät Chiban matkivan roolissa artistin puhetapaa. Perin hämmentävä tieto – siis on joku hevari, joka kuulostaa ihan perus-Chibalta?

Kolmas hurmuri on yksi Dark Schneiderin entisistä kamuista, ihana pieni Abigail. Voi, Ootomo Ryuuzaburou, miksi olet aina joku Abigail? Aina ihanista ihanin Ootomo-setä esittää tyhmiä pahiksia, jotka eivät yleensä ole sieltä esteettisimmästä päästä. (Aina tyhmiä pahiksia esittävät ihanat sedät -kerhon kunniajäsen, jollei jopa perustaja.) Abigail ei olisi ihan sitä samaa settiä, jos OVA olisi tästä vielä jatkunut mangan tavoin, ja pirullinen pappi olisi ehtinyt muiden toveriensa lailla hypätä takaisin DS:n kelkkaan. Valitettavasti näin ei ole, ja OVA-Abigailille käy kehnosti. Nauru on sentään taattua Ootomo-laatua. Abigail ilmaisee pahisstatustaan korkeahkolla, katkonaisella hohotuksella, joka viimeisessä jaksossa muuttuu toisinaan ihanaksi nohohoho-nauruksi. Ootomo onnistuu Abigailina olemaan sekä karski että sievistelevä. Sanoinko jo, että hän on ihana?

Lyhyen mutta ikimuistoisen hetken tarjoaa vielä Arshes Nein kätyri Kai Harn. Kobayashi Yuuko -ääninen soturi ei saa paljonkaan ruutuaikaa, mutta käyttää hyvin sen vähän. Hän jysäyttää tantereeseen Metallicana-maan aina yhtä urhoollisen mutta jatkuvasti turpaansa saavan ritari Bon Jovinan ja päästää sitten kuuluville raikuvan naurun. Kobayashin rähätys on karskimpi kuin puolet OVA:n miesseiyuuista (etenkin Seki Toshihiko) ja tekee sivuhahmosta mieleenpainuvan.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 21”


  1. […] 23. luukussa löytävät herrat Shimada Bin ja Chiba Shigeru, joista kumpikin on jo kertaalleen esiintynyt kalenterissa. Törkeästä puolueellisuudesta on tietenkin kyse, mutta näiden setien […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: