Teh Joulukalenterihihihi: luukku 19

Varoitus! Kalenterin 19. luukku saattaa aiheuttaa traumoja tai pysyviä aivovaurioita. Ei suositella kenellekään.

1995-1996 julkaistussa seitsenjaksoisessa Shinpi no sekai El-Hazard -OVA:ssa koulupoika Mizuhara Makoto seurueineen tempautuu nimessä mainittuun maagiseen maailmaan, joka käy karvasta sotaa bugrom-jättiötököitä vastaan. El-Hazardiin tupsahtaa myös Makoton kilpailijaksi julistautunut Jinnai Katsuhiko, jota voisi luonnehtia lievästi egomaaniseksi ja vallanhimoiseksi hyypäksi. Makoton ja muiden ryhtyessä auttamaan ihmisasukkaita lyöttäytyy Jinnai bugromien seuraan, ja hänestä sukeutuu pian yllättävän taitava strategi, joka johtaa ötökkäjoukot voitosta toiseen.

Joka kerran on kuullut Jinnain nauravan, ei koskaan tule unohtamaan kokemustaan. Katsoja ei vielä aavista pahaa naurun alkaessa tyypillisenä pahishekotuksena, mutta äänenkorkeus kohoaa pian arvaamattomiin sfääreihin, ja silloin on jo liian myöhäistä. Jinnai vetää henkeä ja jatkaa hysteeristä käkätystään yhä uudestaan ja uudestaan, aina vain korkeammalta, kunnes kuulijan mielenterveydestä on jäljellä enää henkitoreissaan kituvat rippeet. Myöhempinä kertoina ei ehdi edes valmistautua, Jinnai kun saattaa pärähtää suoraan kirkunaan pyytämättä ja yllättäen. Unohtakaa kämmenselkänsä takaa kikattelevat ojout, Jinnai rääkyisi heidät kaikki suohon alta aikayksikön!

Sisaruksilla ei ole harmainta aavistustakaan siitä, mitä Jinnaita näyttelevälle Okiayu Ryoutaroulle on tehty, jotta hänestä on saatu lähtemään moinen helvetillinen ääni. Okiayu-parka on saanut rasittaa kurkkuaan tuon tuostakin, sillä Jinnai ulvahtaa nauruun pienimmistäkin syistä. Katsoja ei voi kiljuntaa kuunnellessaan kuin epäuskoisena nostaa hattua Okiayulle säälien tätä sydämensä pohjasta.

Näytettä koostaessamme törmäsimme kummaan seikkaan: jostain syystä OVA:lla on kaksi eri ääniraitaa – samat ääninäyttelijät, eri roolisuoritukset. Tutkimus ei selvittänyt, mistä moinen johtuu, mutta sehän tarjoaa oivat mahdollisuudet vertailuun! Kerta vielä siis:

(Anteeksi huono kuvanlaatu, eiköhän äänenlaatu korvaa.)

Toisessa versiossa meininki yltyy erityisen orgastiseksi Jinnain vetäessä käyntiin tuhoase Ifuritaa. Siinä missä ensimmäisessä pätkässä nauru oli melko hillittyä perussettiä – niin hillittyä kuin se tässä tapauksessa voi olla – toisessa versiossa kimeät naurunpyrskähdykset syöksähtelevät hallitsemattomasti ympäri huonetta sinisten salamoiden lailla. Eihän tuosta edes tiedä, onko Jinnai haltioissaan vai sanoinkuvaamattomissa tuskissa! Yleisön tila sen sijaan on hyvin tiedossa.

Franchiseksi laajentunut El-Hazard on saanut parin TV-sarjan ja toisen OVA:n verran jatkoa, joten mielenterveyttä horjuttavia rääkynöitä olisi tiedossa vieläkin enemmän. Sisarukset eivät osaa päättää, onko tämä hyvä vai huono asia.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommenttia : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 19”

  1. Tiina Says:

    Tuoki sarja pitäs joskus kattoo ihan vaan Jinnain takia ^-^ Oonko mä muuten ainoa jolle tulee Jokeri mieleen?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: