Teh Joulukalenterihihihi: luukku 15

Tänään kalenteriluukusta löytyy itse Mikki Hiiri, jota voisi hyvällä syyllä kutsua maailman tunnetuimmaksi piirroshahmoksi. Mikin ikoninen ääni on ollut samanlaista veikeää falsettivikinää hänen syntymästään lähtien, ja samoin hänelle on jo varhain muotoutunut tietty tapa nauraa.

Näytteen naurut ovat peräisin vuoden 1940 Mr. Mouse Takes A Trip -lyhäristä,  jossa Mikki ja Pluto pakenevat junassa konduktöörinä työskentelevää Mustaa Pekkaa. Aluksi kuulemme pätkän Mikin tyypillistä kikatusta, kun kaksikko luulee jymäyttäneensä Pekkaa, ja siimahäntä päästää ilmoille helpottuneen naurahduksen.

Hetkeä myöhemmin Mikki ja Pluto naamioituvat itse konduktööriksi. Pekka kuitenkin hoksaa jutun juonen, ja Pluto hyppää hädissään Mikin niskaan. Mikiltä pääsee yltiökorkea hihkaisu, jota Sisarukset kutsuvat leikkisästi ”vuohimäkätysnauruksi”. Pallokorvan tavallista naurua nopeatempoisempi kikatus on lyhyydestään huolimatta nauttinut suurta suosiota – se vain on niin pöhkö!

Bonuksena videolla nähdään pätkä kyseisen filmin nauhoituksista, jossa Walt Disney itse tekee Mikin falsettiääntä nauruineen (niin siis Walt Disneyhän oli Mikki Hiiren ensimmäinen ääninäyttelijä). Mukana on myös Mustan Pekan ensimmäinen ääni Billy Bletcher.

(Cilla muuten osaa matkia Mikin ääntä juotuaan tarpeeksi limsaa.)

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: