Teh Joulukalenterihihihi: luukku 14

Siinä missä eilisen nauraja oli maailmankuulu, lienee tämän päivän kalenterivieras useimmille täysin tuntematon. Kyseessä on Dragon Ball Z -animen viimeisellä kolmanneksella muutamassa jaksossa lyhyesti esiintynyt Puipui, melko mitäänsanomaton ällön Babidi-velhon kätyri ja heikko ykköstason pikkunilkki, jonka pieksämiseen kuluu tuskin kolmea minuuttia. Hänen roolinsa on uhota ja ottaa selkäänsä, jotta ruma murkku Babidi saisi näytön sankareiden voimasta ja tuotantotiimi jakson verran epämääräistä ellostelua katsojien kärsivällisyytä koettelemaan. Puipui olisi täysin mieleenpainumaton ja vähäpätöinen hahmo, jonka koko olemassaolon olisimme aikaa sitten unohtaneet, ellei hänelle äänensä lainannut Asou Tomohisa olisi päättänyt varmistaa muistettavuutensa aivan ainutlaatuisella tavalla.

Puipuin pomminauruksi ristimämme jysäytys on nimensä ansainnut: se on odottamaton, aggressiivinen eikä lainkaan sellainen kuin kuvittelisi. Räjähtävän purkauksen uhri ei ehdi edes tajuta, mikä häneen iski. Kun tavallisella geneerisellä kätyriäänellä uhonnut Puipui yhtäkkiä nauraakin räiskyvän kimakasti, tylsän tappelun nopeaa loppumista toivova katsoja ei voi olla huomaamatta tätä ja suomatta hienovaraisen kiinnostuneena tälle jaksonpuolikkaansa. Ennalta-arvattavasta täytetappelusta saattaakin tulla jotain mielenkiintoista, sillä ainakin ennalta-arvattava välibossi osoitti kykenevänsä rehelliseen ja täysin odottamattomaan yllätykseen.

Mekin näimme nämä jaksot joskus vuosia sitten, hetikohta suomenkielisen Dragon Ball -mangan päätyttyä, ja silti Puipui tuli ensimmäisten joukossa mieleen kalenterin sisältöä kasattaessa. Ei huonosti statistilta, jonka nimessä on vain sama tavu kahdesti peräkkäin! Muutkin ikuisuus-shounenien urpoiksi statisteiksi värvätyt voisivat ottaa mallia Asousta, joka löysi mainion tavan tehdä täydellisen unohdettavasta hahmosta täydellisen ikimuistoinen.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: