Teh Joulukalenterihihihi: luukku 13

Kalenteri on ohittanut puolivälin, ja luukusta kurkistelee Death Note, tuo jännäri kuoleman tuovasta muistikirjasta. Sarja sotkee moraalikäsityksiä ja perinteistä hyvä–paha-vastakkainasetelmaa protagonistinsa Yagami Lightin, muistikirjamurhaajan, sekä lakia ja järjestystä edustavien antagonistiensa avulla. Tai siis sotkisi, mutta viimeistään naurusta tietää Lightin olevan pahis. (Videossa on spoilereita, katsominen omalla vastuulla.)

Lightin messevä nauru värisyttää kuulijaa luita ja ytimiä myöten. Kun pidättyväinen nuorukainen, joka joutuu ympäri vuorokauden teeskentelemään ja kätkemään todelliset tunteensa, lopulta päästää tuntemuksensa valloilleen, on tulos karmeaa kuultavaa. Näytteen kahdesta pätkästä kuulee upeasti kontrastin naurujen välillä. Molemmat alkavat hyytävästä myhinästä ja voimistuvat vähitellen täyteen, painokkaaseen, mielipuoliseen nauruun. Kuitenkin ensimmäisestä pätkästä, joka on napattu sarjan lopusta, raikuu selvästi hahmon toivottomuus. Toinen, leffasta peräisin oleva hekotus taas on hekumoivan voitonriemuinen. Lightilla on siis tunnistettava, omaperäinen naurutyyli, josta silti erottaa vaivatta hänen kulloisetkin tunteensa. Ketä tässä saa kiittää moisesta huippusuorituksesta?

Naurun takana ei ole kukaan muu kuin Miyano Mamoru, joka ponkaisi suoraan suursuosioon debyyttiroolistaan Kingdom Heartsin Rikuna, eikä suotta. Miyano on osoittanut pärjäävänsä loistavasti mitä erilaisimmissa rooleissa. Listasta löytyy niin Tamakin kaltaisia hurmureita kuin angstisia bishejä Kamuin tyyliin. Miyano on täsmälleen oikea valinta ulkoisesti miellyttävän, mutta sisältä yhä enemmän kieroutuvan Lightin osaan. Hänen henkeäsalpaavaa roolisuoritustaan ei voi kehua tarpeeksi, ja psykonaurut säväyttävät aina vain enemmän joka kuuntelukerralla. Viimeistään naurullaan Miyano iskostaa hahmonsa lopullisesti katsojien mieliin. Tuo nauru tulee kummittelemaan teidänkin unissanne.

Videon lopuksi nähdään vielä ihan omin silmin, kuinka Miyano vetää Lightin naurun. Ei uskoisi, että pojun blogimerkinnät ovat täynnä innostuneita huutomerkkejä – söötti naama tai ei, Miyano itse on reippaasti roolihahmoaan pelottavampi!

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommenttia : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 13”

 1. Arana Says:

  Ooh ooh, Mamoru on niin <3.

  Ja parhaimmillaan herra on ehdottomasti silloin, kun saa kunnolla käyttää ääntään, koska hän oikeasti osaa niin tehdä. Siksi Light onkin niin mahtava suoritus. Tuo nauru ja muutenkin hänen Light-sekoilunsa ovat kyllä niin kreisiä settiä, että oksat pois. Siksi olen ollut tympääntynyt, kun Star Driverissa kaikki muu on tosi hienosti överiä, mutta Miyano on Takutona ihan tympeän pliisu pirteä sankaripoju.

  Mutta brr, tuo live-versio tosiaan on ihan järkyttävän pelko. Animaation hehkuvat silmät näyttävät siihen verrattuna vähän kesyiltä…

  • Afureko Says:

   Nyt kun Myy pokasi Death Note -boksin Lontoosta, pitäisi saada katsottua sarja kokonaisuudessaankin joskus. Miyanon naurut ovat niin painajaismaisia, että ihan pelottaa tutustua muuhun puheeseen…

   Jotenkin Miyano vain onnistuu olemaan tuossa niin D8 Johtuneeko siitä, että psykonauru tulee nyt ihan oikeasta ihmisestä eikä piirretystä hahmosta? Tahtoo nähdä lisää behind the scenes -materiaaleja!

   -Nita


 2. […] Miyanon pelottava nauru Lightina Afurekon joulukalenterissa 2010 […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: