Teh Joulukalenterihihihi: luukku 12

Sailor Moonin keksittyä taikatytöt uudelleen genreä lypsettiin Japanissa ahkerasti 90-luvulla. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan… olleet kovin hyviä. Nurse Angel Ririka SOS on keskivertotuotos vuodelta 1995, lämminhenkinen mutta kovin yksitoikkoinen taikatyttöseikkailu, jossa 10-vuotias sairaanhoitajaksi haluava Ririka muuttuu mystiseltä vaihto-oppilaalta saamallaan hoitsuhatulla pahuuden parantavaksi Nurse Angeliksi. Animen pääosissa olivat aloittelijat Asou Kaori Ririkana, Kikuchi Hidehiro Kanou-senpaina ja Ishida Akira naapurinpoika Seiyana, joista kaksi ensin mainittua eivät aluksi häikäisseet näyttelijäntaidoillaan, mutta oppivat paremmiksi loppua kohden.

Ririkasta on kuitenkin jäänyt mieleen pari poikkeuksellista piirrettä. Räikein niistä on se, että kaikki miespuoliset pahikset ovat kauheita neitejä. Häiritsevä asetelma viedään jopa niin pitkälle, että Ishida ”Uke” Akira on 10-vuotiaan roolissaan monta kertaa miehekkäämpi kuin välibossina kuultu Ishii ”Äijistä äijin äijä, jota äijempää et tule koskaan kohtaamaan ja joka Ootomo Ryuuzaburoun kanssa yhteen ottaessaan aiheuttaisi maailmankaikkeuden tuhoon johtavan äijyyden keskittymän” Kouji. Tietenkin sarjan ainoalla otokoyakulla, Shoujo kakumei Utenan Himemiya Anthyna parhaiten tunnetulla Fuchizaki Yurikolla on enemmän munaa kuin kaikilla sarjassa esiintyvillä miehillä yhteensä, mutta kellepä Ishidasta tai Yuuki Hirosta muka olisi vastusta.

Neideistä pahin on Ishiin alennustilasta huolimatta sarjan sukupuoleltaan ja seksuaalisuudeltaan epämääräinen pääpahis Buros. Hän on myös kamalin rooli, mitä kaikkea shotapojista rumiin korstoihin esittäneeltä Horikawa Ryoulta koskaan olemme kuulleet. Itse asiassa Horikawa Buroksena taitaa olla yleensä kamalinta, mitä koskaan olemme kuulleet. Horikawahan ei oikestaan tee mitään väärin – lähinnä tuotantotiimi teki väärin kiinnittäessään hänet rooliin – vaan hihkuu akkamaisesti kuin kuka tahansa pahisnainen. Horikawa Ryou ei kuitenkaan ole nainen, vaikka melko vahvaa näyttöä onkin. Jostain syystä, vaikka suorituksessa ei oikeasti ole mitään vikaa, hahmon hirviömäinen naismaisuus on täysin sietämätöntä. Kokonaisuutena ylärekisteristä lirkutteleva, pikkupoikia kähmivä, lentosuukkoja ja pervoja miekkametaforia viljelevä Horikawa on niin sanoinkuvaamattoman järkyttävä… asia, että Ririka on yhä ainoa anime, jota katsoessamme olemme toivoneet yhden suosikkiseiyuuistamme vain pitävän ystävällisesti turpansa kiinni.

Kunnon perinteisen roistottaren tapaan Buros myös nauraa. Horikawa vetää sukupuolirajoitteistaan huolimatta täysin oikeaoppisen villainess-kikatuksen täten täydellisesti emaskuloiden itsensä sekä kaikki menneet ja tulevat roolinsa vain muutamassa sekunnissa. Aika hyvin.

(Miksi tässä kalenterissa on niin paljon ristiinpukeutujia?)

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommenttia : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 12”

 1. Tiina Says:

  (o_-);;; Mahtaa tyypillä muuten olla jätkä olo ku ahistelee pikkulapsia… Kiitti, nyt mä en ikinä tule uskaltaan kattoon sitä ainoaa Nurse Angel-jaksoo joka mulla on…

  • Afureko Says:

   Buroksen harrastama Deweyn ja Kanonin (Kanoun) kähmintä on varmaan lähimpänä semeä mitä Horikawa koskaan pääsee tekemään – ja sekin on käytännössä nainen, niin että hyvin menee.

   -Myy

 2. Soulsister Says:

  Voi luoja :’D Pitäisi varmaan ruveta katsomaan ihan vain ton naurun vuoksi, vaikka taikatyttöilyt kuinka inhottaisivatkin.

  • Chibi Myy Says:

   Hello, stranger! 😀 Koko Ririka-sarjan läpi kahlanneena voin kyllä sanoa, että se menee kovin tylsäksi viimeistään viimeisellä kolmanneksella eikä ennen sitäkään tahdo edetä minnekään. Juoniaukkoja on paljon ja usein mennään siitä, missä aita on matalin, mutta alkulaulu on tarttuva, Mitsuya Yuuji on taas mummoroolissa ja Ririkan isän potilaat ovat ihan hauskoja statisteja. Seassa on myös muutama oikeasti viihdyttävä ja koskettavakin jakso. (Päätösjakso yllätti dramaattisuudellaan.) Ja pedohtavampaa ja transuhtavampaa roolia Horikawalta saa kyllä hakea…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: