Teh Joulukalenterihihihi: luukku 11

11. luukussa kuullaan jälleen suomeksi dubattua Disneytä, tällä kertaa vähän vanhempaa koulukuntaa. Kalenterissa on kaksi pahista yhden hinnalla, sillä Sisarukset eivät pitäneet tarpeellisena hahmojen erottelua – heitä kun yhdistää yksi ja sama näyttelijä.

101 dalmatialaisen pahis ei juuri esittelyjä kaipaa. Dalmatianpennuista tehtyä turkkia havittelevan Cruella DeVilin nimi sanoo hänestä jo kaiken. Itsekäs ja oikullinen ketjupolttaja ei vaivaudu pitämään kynttiläänsä vakan alla, vaan rymistää alusta lähtien Radcliffejen kotiin kuin omistaisi paikan. Cruella nauraa vapautuneesti päin muiden naamaa suorastaan hekumoiden omahyväisyydessään. Kun hän sitten ei saa tahtoaan läpi, pääsee helvetti valloilleen. Ja kaikki vain yhden turkin tähden!

Klassikkosarjan edellinen leffa Prinsessa Ruusunen pistää vieläkin paremmaksi. Pahuuden valtiatar Pahatar on Disney-pahiksista pelätyin ja porukan itseoikeutettu johtaja kaikissa crossovereissa. Tämän velhottaren kanssa ei ole leikkimistä. Pahatar ei epäröi tuomita viatonta prinsessaa kuolemaan vain siksi, että sattuu olemaan sillä tuulella. Niin kuin rakkaan tyttären riistäminen hallitsijaparilta ei olisi tarpeeksi, Pahatar vangitsee prinssi Philipin ja aikoo päästää tämän pelastamaan prinsessaansa vasta harmaapartaisena ukkona. Ihan vain kiusallaan. Ja kun on aika siirtyä fyysiseen voimankäyttöön… no, sen kohdan kaikki muistavat.

Nämä kaksi ovat näyttelijä Hannele Laurin dubbausrooleista ikimuistoisimmat. Naiset ovat pahoista aikeistaan huolimatta sangen erilaisia. Siinä missä Pahatar on hillitty ja elegantti, räiskähtelee Cruellan mieliala alati laidasta toiseen. Samoin Pahattaren nauru on aavistuksen verran Cruellaa julmempi, vaikka Lauri on täysin tunnistettavissa molemmissa rooleissa, ja naurutkin ovat samanlaista suuriäänistä hekotusta. Lauri tuo Cruellaan ihastuttavaa suureellisuutta ja Pahattareen karmivaa tyyneyttä. Kun teatraalisuus ja itsehillintä väistyvät kiltisti suuttumuksen tieltä, raivo on käsinkosketeltavaa. Kuinkahan monen lapsuuden painajaisissa nämä roistot ovat kummitelleet?

(Pahoittelut materiaalin vähyydestä, monet Sisarusten Disney-klassikoista kun ovat yhä ikivanhassa VHS-formaatissa.)

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommenttia : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 11”

 1. Tiina Says:

  Mulla ois kyllä ollu 101 dalmatialaista juhlajulkaisu jos olisitte halunneet lainata.

 2. Tiina Says:

  Ai niin, ja pakko sanoa että nainen on yks niitä henkilöitä joita kun näkee live-rooleissa huudahtaa heti että Cruella! XD Kaikki vanhat Spedet ja Turhapurot… Voi että minä olin lapsena ihan sekasi ku nainen ”puhuu sen pahiksen äänellä” ^-^

  • Afureko Says:

   Ei älytty kysyä, varsinkin kun ei voi mennä kaikille retostelemaan, mitä kalenteriin on tulossa…

   Arvelinkin, että mahtaa ainakin Cruella olla lähellä Laurin tyypillisiä rooleja, niin luontevasti sujuu raivoaminen x3


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: