Teh Joulukalenterihihihi: luukku 10

Korkeimman olennon, Luojamme Tezuka Osamun Black Jack on epämääräisistä ja -terveistä beeällähtävistä vivahteistaan huolimatta asiallinen sarja. Asiallisella tarkoitetaan tässä omaperäistä, kiinnostavaa, viihdyttävää, koskettavaa ja monta huippuseiyuuilla ryyditettyä animeadaptaatiota poikinutta. Vuonna 1993 valmistunut OVA kertoo kymmenen toisiinsa liittymätöntä tarinaa huippukyvykkään mutta lisenssittömän tohtori Black Jackin tielle osuvista erityislaatuisista sairastapauksista, jotka ihmepuoskari sopivaan hintaan ottaa hoidettavikseen.

Yksi tarinoista kertoo Lesliestä, hurjien ja sairaalloisen todentuntuisten painajaisten vainoamasta yksinäisestä poikaparasta, joka herää joka yö kauhusta kirkuen ja selittämättömät ampumahaavat selässä verta vuotaen. Leslien kanssa samaan junaan sattunut Black Jack kiinnostuu mystisistä haavoista ja ryhtyy selvittämään syytä nuorukaista riivaaviin vaivoihin. Aivan jakson alussa depressiivinen Leslie avautuu ahdistuksestaan psykologille, joka tuskin lotkauttaa korviaan tämän epätoivoisille vakuutuksille tilanteensa vakavuudesta ja sutaisee välinpitämättömästi reseptin levolle ja rauhoittaville. Leslien reaktio tähän selvästi hyvin tuttuun tilanteeseen on surkea, epäuskoinen naurunpyrskähdys, joka kiteyttää täydellisesti nuorukaisen turhautumisen ja toivottomuuden löytää koskaan ymmärrystä ja päästä kamalista unikuvistaan.

Leslien raadollinen ja koskettava tarina mursi kuulemma jopa tämän ääninäyttelijän, ensimmäistä Desuconiakin läsnäolollaan ilahduttaneen kultapoju Furuya Toorun, padot. Sen kuulee. Paremmin urpohkona mechapilottina tai kuumaverisinä sankaripoitsuina tunnetun miehen ansio yhtenä seiyuumaailman parhaista itkijöistä jää usein tunnustamatta, mutta Leslien roolissa Tooru pääsee mässäilemään aliarvostetuilla traagikonkyvyillään, ja yleisö ei voi kuin vollottaa mukana. Upeasti välitetty ilottomuuden nauru kruunaa harvinaisen tehokkaan avausnumeron. Katsoja pystyy empatisoimaan nuorukaisen kanssa vain minuutin tuttavuuden jälkeen.

(Tooru teki myöhemmin epäilyttävän samankaltaisen pillitysroolin eläintohtori Ooedo Daigona – tai Tezuka-vakkari Rockina, jos sen niin haluaa ymmärtää – vuoden 2004 Black Jack -sarjassa. Sattumaa, yes, no?)

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 kommenttia : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 10”

 1. Tiina Says:

  Itseasiassa mä oon alkanu miettii et onkohan Leslienki ’esittäjä’ Rock. Niillä on samanlainen hiustyyli ja Rock on myös (etenki vanhemmissa sarjoissa) ollu blondi. Lisäksi se et ne ois ottanu Furuyan esittään jätkää kahesti ei ois mitenkään epätodennäköistä.

 2. Myy Says:

  Me ollaan mietitty ihan tuota samaa joku kerta, koska Leslie ja Daigo ovat lähes identtiset vain värisuunnittelu erottavana tekijänä. (Ja, no, ne aurinkolasit.) Ja äänethän tunnetusti spoilaavat :3 Vaikka Rock useimmiten ilmeisesti on joku ilkeä tyyppi, ainakin vahvistettu Daigon rooli on selvästi sympaattisempi, joten esittämiesi lisätodisteiden valossa voitaisiin melkein tuomita Lesliekin Rockiksi.

  • Tiina Says:

   Rock oli kyllä ihan hyvis niissä vanhoissa sarjoissa. Vampiresin jälkeen se on vaan saanu enemmän hyvis-muuttunu-pahikseksi rooleja.

 3. Denelis Says:

  En rehellisesti sanoen ennen tätä ollut kuullutkaan Furuya Toorusta, mutta mies lataa uskottomasti tunnetta tuohon pätkään. Rupesin ensimmäisen 15 sekunnin jälkeen miettimään, miltä se kuulostaisi ilman kuvaa ja kuuntelin lopun selainikkuna pienennettynä (sivumennen sanoen, en osaa enää kuin arviolta neljä ja puoli sanaa japania…). Pelkästä Furuyan äänestä pystyy päättelemään keskustelun kulun ja tunnelman yleisellä tasolla, mikä on mielestäni mielettömän hyvä saavutus. Plus lopun nauru on tosiaan uskomaton. Oi jos tuonkaltaisen tunteen pystyisi loihtimaan sanoilla lukijalle… Tuo nauru on niitä harvoja kertoja, jolloin voi oikeasti sanoa, että sanat eivät riitä tekemään sille oikeutta.

  • Myy Says:

   Vaikken voi käsittää, miten on mahdollista olla tuntematta Toorun nimeä/ääntä, olenpa hurjan mielissäni reaktiostasi! 😀 Leslie on toki jo 90-luvun alusta, mutta vanhemmiten Tooru on alkanut esittää enemmänkin tällaisia vakavia, outoja ja mielenterveysongelmallisia (…nyt kun mietin, aika moneen hahmoon pätee…) rooleja ja osoittautunut niissä melkoisen lahjakkaaksi. Leslien rooli lienee yksi hänen parhaistaan ja voimakkaimmistaan. Ihanaa, että se vakuutti! ❤


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: