Teh Joulukalenterihihihi: luukku 8

Afurekon nauravan joulukalenterin kahdeksatta paikkaa hallitsee Pokemon-sarjan Advance-kausien pikkupahis Harley, joka lienee vielä nykyäänkin sarjan järkyttävimpiä ilmestyksiä. Yltiömäisen feminiinisesti käyttäytyvä mies jättää neitimäisyydessään kaikki sarjan naishenkilöt vaivatta varjoonsa – edes Kojiroun rinnat eivät vedä hänelle vertoja. Noctus-pokemoniltaan pukeutumistyylinsä lainannut pokemon-koordinaattori nimittää itseään atashiksi, chanittelee jokaista pokemoniaan, kuolaa Rakettiryhmän Kojiroun perään, ilmestyy taisteluun cossaten 10-vuotiasta tyttöä (ja Saorin puheista päätellen on harrastanut vastaavaa aikaisemminkin) ja heittelee lentosuukkoja ympäriinsä. Menee siis yli jopa tämän sarjan standardeilla. Oikeasti, oletteko koskaan aikaisemmin nähneet miespuolisen kouluttajan omistavan Pukurinia?

Kaikin puolin järkyttävästä olemuksestaan huolimatta hän ei ole mikään maisemissa hilluva umpisurkea ilmapää, joka ei osaa mitään. Kaikki Harleyn pokemon-chanit ovat huippuluokkaa, ja taisteluareenalla hän on varteenotettava vastustaja. Punoessaan katalia juonia eliminoidakseen Harukan mahdollisuudet Ribbon Cupin voittamiseen (olkoonkin, että hän kantaa tytölle kaunaa Maailman Naurettavimmista Syistä) hän ei kaihda mitään keinoja, ja on valmis vaikka hankkimaan apuvoimia saavuttaakseen tavoitteensa. Harleyn pimeän puolen nähtyään tietää heti, että mitä voittamiseen tulee, tämä neiti on tosissaan.

Harleyn nauru on juuri niin neitimäistä kuin hänen muu persoonansa antaa olettaa. Hulluksi hän nauraa yllättävän harvoin, mutta tässä tapauksessa laatu korvaa määrän. Harleyn nauraessa ääni purkautuu hänen suustaan hirvittävänä falsettiulinana, joka jäljittelee kaikkien animenaisten ”O ho ho!”-naurumallia viimeiseen asti – kämmenselkä leuan alla myös, tietysti. Harley ei päässytkään Afurekon joulukalenteriin ainoastaan naurunsa, vaan koko räikeän persoonallisuutensa ansiosta, mistä tyttömäinen falsettikikatus on vain jäävuoren huippu. Kuinka moni tunnistaa hänet oheisen videon alusta  äänen perusteella?

Ääninäyttelijä Kanemaru Junichi on kuin kotonaan Harleyn roolissa, ja kuulostaa vielä homommalta kuin kaikissa BL-rooleissaan. Ne, joiden menneisyys Kanemarun kanssa rajoittuu vain Masarun kaltaisiin sähläyssarjoihin, voivat hyvinkin epäillä korvakuuloaan kun Harley ilmestyy sarjassa. Hahmon ensimmäisten jaksojen aikana Kanemaru puhuu niin pehmeästi, ettei äänessä ole vivahdettakaan Fuuminin kirkumisesta. Harleyn äänestä kuitenkin kuuluu vieno naismaisuus jo alusta lähtien: Kanemaru heittelee ääntään hyvin taitavasti ja tekee välillä pieniä sanaa venyttäviä tuhahduksia lauseiden loppuun, millä hän saa rauhallisenkin puheen kuulostamaan elävältä ja vivaihteikkaalta. Ja kun Harley tosissaan suuttuu, on Kanemarun äänensävy matala ja siitä välittyy aito uhka, ei mikään turha uhoaminen.

Harley vaihtaa mielialaansa välillä vain muutaman sekunnin välein, mikä takuulla tekee hahmon esittämisestä haastavaa. Kanemaru pysyy kuitenkin loistavasti mukana ja pystyy vaivatta ja nopeasti vaihtamaan äänensävynsä aina hennon untuvaisesta melodramaattiseen raivoon. Kuulovammavaara iskee viimeistään silloin, kun Kanemaru vetää jo luonnostaan valmiiksi kimakan äänensä vielä pari astetta korkeammalle Harleyn neideimpinä hetkinä, etenkin hänen nauraessaan. Kaikki mielialat kuuluvat selvästi hahmon puheesta, jonka yliampuvuus sopii hienosti sarjan tyyliin. Kanemaru osaa muuten loistavasti englantia, joten Harleyn satunnaiset englanninkieliset hokemat osuvat nappiin ainakin lausumisen, jos ei kieliopin puolesta. Kanemaru ansaitseekin huippupisteet loistavan monipuolisesta ja mieleenpainuvasta roolisuorituksesta!

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommenttia : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 8”

 1. Elli Says:

  Tuo oli jo pelottava! O.O
  Kikatin niin, että melkein jugurtit tuli nenästä. -.-’

  • Cilla Says:

   Pumpattavia ilmarintoja! Pyssymiehiä! Tappeluita! Söpöjä elukoita ihmisten orjuuttamina taistelemassa keskenään! Falsetissa kikattelevia neitimiehiä! Painovoimaa uhmaavia hiuskampauksia!
   Pokemon sopii koko perheelle! *\:D/*

 2. Tisku Says:

  Taisin hajota pari kertaa liikaa tuon videon aikana.

  Mutta kuulostipa tämän neidin ääni niin tutulta, että piti tarkistaa mitä muita rooleja hänellä on ollut ja oikein tuttu sininen siili Sonic sieltä löytyi. . . en tiedä pystynkö enään ottamaan häntä tosissaan tämän jälkeen. . .

  • Cilla Says:

   Ja siinä oli vain muutama pätkä Harleyn parhaista hetkistä!
   Pelihahmo Sonic lieneekin Kanemarun tunnetuimpia roolihahmoja näillä main. Huvittavaa kyllä, myös Sonicista tehdyssä animesarjassa Sonic heittelee englanninkielisiä lausahduksia vähän väliä – ovatkohan tekijät jälleen hyödyntäneet hahmon äänen englannintaitoja..?

   ~C


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: