Teh Joulukalenterihihihi: luukku 6

Mikähän meille suomalaisille olisi osuvampi itsepäisyyden metafora kuin kaikkien aikojen menestyneimmän sarjakuvataiteilijamme luoma hurmaava punapää, joka puree ensin ja kysyy sitten? Luonnollisesti kuudennesta kalenteriluukusta löytyykin itsepäisyyspäivän kunniaksi äkkipikainen Pikku Myy.

Pikku Myy on hyvin ikoninen hahmo ja suosittu niin Suomessa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa kuin Japanissakin. Etenkin kotimaassaan pieni Myy on valtavan rakastettu, mistä kertovat esimerkiksi tytön tähdittämien oheistuotteiden vuoret sekä sijoittuminen kakkoseksi Suurin satusuomalainen -äänestyksessä muutama vuosi takaperin (Rölli voitti). Myy onkin henkilönä hyvin kiinnostava, sillä hän on kyyninen, kujeileva, väkivaltainen ja rämäpäinen villikko, joka kaikista pellavapäisille neitosille epätavanomaisista piirteistään huolimatta on kuitenkin myös rakastettava nuori nainen.

Näyttelijä Elina Salo on ehtinyt esittää Pikku Myytä kutakuinkin kaikissa mahdollisissa viihteen muodoissa teatterista animaatioihin, TV-elokuvista äänitarinoihin ja laulukokoelmiin. Häntä voisi melkein pitää Myyn virallisena äänenä. Salon uniikki, upean persoonallinen ja vivahteikas Myy-ääni on säilynyt samankaltaisena vuosikymmeniä, ja etenkin hänen uskomattoman tarttuvaa ja aitoa naurunräkätystään on yhtä mahdotonta olla tunnistamatta kuin jäljitellä. Salon Myyn nauru on silkkaa räjähdysmäistä, suoraan sydämestä kumpuavaa riemua.

(Pahoittelemme, ettemme saaneet kasaan enemmän näytteitä tästä loistavasta suorituksesta – ainakin jaksot Jysähdyksiä yössä ja Aarteenetsintää olisivat sisältäneet huippumateriaalia – mutta olettehan te kaikki Muumia nähneet!)

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommenttia : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 6”

 1. Arana Says:

  Voittoisaa! Tätä luukkua odottelinkin kovasti, koska Elina Salon Pikku Myy on ihan parhaita suomalaisia äänirooleja ikinä ja Myyn käkätys on niin loistokkaan uskottavaa. Kun koko porukkaa nauraa, hänen äänensä erottuu aina kaikkein kovimpana. ❤

  • Nita Says:

   Apua, paljastelinkos kovastikin luukkujen sisältöä siellä blogimiitissä ^^; Myyn naurun lisäksi myös Hemulin hekotus oli ehdolla kalenteriin, ja saihan siitäkin näytettä tuossa Pyrstötähti-pätkässä. Muumia pitäisi omistaa DVD:llä enemmänkin. Missä viipyy kunnollinen kaikki jaksot sisältävä boksi (tietty ilman kuppafillerikausi Bouken nikkiä)?

   • Arana Says:

    Ehei, en minä miitissä mitään vinkkiä älynnyt, ajattelin vain, että Pikku Myyllä on niin eeppinen nauru että sen yksinkertaisesti täytyy löytyä kalenterista ennen pitkää. Nyt kun ajattelen, niin Hemulin yskivä keh-heh-heh-nauru on myös aika hieno.

    Samat sanat boksista. Ihan epistä kun kaikki muut 90-luvun lastensarjat saavat kokoomabokseja, mutta Muumeja löytyy vain tyhmillä yksittäislevyillä (ja niissä neljän lätyn pahvisalkuissa). Bouken nikki on niin turhuutta, että sitä nyt ei siedäkään kaivata.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: