Teh Joulukalenterihihihi: luukku 5

Viidennen päivän luukku on ote Saint Seiyan viimeiseltä tuotantokaudelta. Poseidon-arkin The Man Behind the Man, Big Bad, Magnificent Bastard ja muiden vastaavien imartelevien tittelien kantaja Sea Dragon Kanon kajauttaa takaumassa röyhkeän pilkkanaurunsa viimeisenä terveisenä veljelleen Gemini Sagalle ennustettuaan tämän vielä kääntävän takkinsa ja alistuvan sydämensä syövereissä asustavan pahuuden valtaan.

Toisin kuin isoveli Sagan, Kanonin nauru on peittelettömässä vahingonilossaan ja teennäisyydessään jopa koominen.  Se on vähän häiritsevää, sillä Kanonin puheet ovat hassusta kaukana – tai niin kaukana kuin Seiyassa mikään voi olla – etenkin, kun katsoja tässä sarjan vaiheessa jo tietää, että Sagalle kävi juuri niin kuin Kanon uhosi eikä tempaus päättynyt kenenkään osalta kovin hyvin. Kanon viimeistelee kohtalokkaan uhoamisensa hävyttömän huolettomalla hekotuksellaan vain hyvyyttään varjelevaa veljeään ärsyttääkseen, ja naurun sävy on yhtä lapsellinen kuin siihen johtava käytös. Toisin kuin etukäteen arvelisi, Kanon on pohjimmiltaan kaksosista se laskelmoivampi Sagan toimiessa enemmän spontaanin intuition varassa. Ja yllättäen taas Kanon jää kuitenkin isoveljelleen toiseksi voimien ja aivojen mittelössä. Huolimatta perinteestä, jonka mukaan kaksosten tähtimerkkiin syntyneestä Saint-parista löytyy aina yksi hyvä ja yksi paha, Sagan ja Kanonin tapauksessa karkeaa jakoa ei voi tehdä, vaan molemmissa asustaa sekä hyvä että paha persoona. Kaikki heijastelee tapaa, jolla kaksoset ovat niin samanlaisia mutta niin erilaisia, mutta kuitenkin niin samanlaisia. Pikkulapsen murhaa kepein mielin harkitsevan Kanonin naurussa on hölmöjä alavireitä, kun taas ajatukseen kauhunsekaisella paheksunnalla suhtautuneen Sagan myhäily oli hairahduksen tapahduttua aidosti uhkaavaa.

Veljesparia alkuperäisessä TV-sarjassa esitti ihana, testosteronia tihkuva Sogabe Kazuyuki (1948-2006), jonka MM-tason seksikkyys mainittiin ohimennen jo kalenterin kakkosluukussa. Hän oli 70- ja 80-lukujen kuuminta hottia, vakiovalinta pitkien, komeiden, stoalaisen viileyden auran ympäröimien kypsien ja synkkien bishounenien rooleihin. Syytä ei tarvitse ihmetellä; hänen äänensä oli puhtainta alkukantaista sukupuolista himoa, yhden miehen korvapornoa, jolle alistumisesta tytöt ja pojat yhtä lailla harvoin selviävät ilman ylimääräistä alusvaatekertaa.

Saint Seiya täytynee lukea yhdeksi Sisarusten animeharrastuksen suurista virstanpylväistä, vaikka sarjan seuraaminen oli ja on edelleen hyvin hajanaista; vain yksi on nähnyt jokaisen jakson alkuperäistä TV-sarjaa, mangaa on luettu muutama osa, vuoden 2002 OVA on parilla nähtynä, spoilerintäyteiset pelit on pelattu milloin ja kenen kanssa sattuu, viimeisimpiin ooaaveihin ei ole tietyistä syistä vieläkään uskallettu koskea ja spinoff-sarjojen lukumäärästä on menty aikoja sitten sekaisin. Seiya on ollut kuvioissa mukana jo vuodesta 2003 ja nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, katsomis/lukemisprosessi on yhä kesken, jopa sillä suurimmalla obsessoijalla. Seiya on kuitenkin ollut suuri vaikuttaja. Uskaltaisimme jopa väittää, että Sisarusten seiyuuharrastus olisi hyvin erilaisessa vaiheessa ja luonteeltaan täysin toisenlaista ilman Seiyaa.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommenttia : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 5”

  1. Elli Says:

    Olipas sekin… ^^’ Se periaatteessa on tuommoinen perinteinen pahis-muahahaha, mutta…

    • Nita Says:

      Kanonin nauru tosiaan kuulostaa ihan kiusanteolta kiusanteon vuoksi – HAHAHA KUULETKOS SAGA VIELÄ SIELLÄ KUN HEKOTAN TÄÄLLÄ VÄKINÄISESTI SISÄISELLE KAMPPAILULLESI HAHAHAHAHAHAHA no nyt se meni. Loistava suoritus Sogabelta. x3


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: