Teh Joulukalenterihihihi: luukku 3

Kalenterin kolmas luukku on peräisin Higurashi no naku koro ni -animesta. Higurashi on alun perin 07th Expansionin kehittämä visual novel -murhamysteeri, jonka animeadaptaatio on vuodelta 2006. Tapahtumat sijoittuvat pieneen Hinamizawan kylään, jonne koululaisnuorukainen Maebara Keiichi on hiljattain muuttanut. Watanagashi-festivaalin aikaan Keiichille selviää kylän synkkä salaisuus, ja monen veri lentää, ennen kuin totuus paljastuu. Jonkinasteisia spoilereita on tiedossa, teitä on varoitettu.

Youtube-pätkien perusteella yksi jos toinenkin seiyuu pääsee Higurashissa pätemään nauruosastolla, mutta kolmosluukussa loistaa Yukino Satsuki. Yukino esittää sarjassa Sonozakin kaksossiskoja Mionia ja Shionia, jotka ovat tietty identtisiä ja voivat vaihtaa paikkaa kenenkään huomaamatta. Shionin näkökulmasta kerrotuissa Meakashi-jaksoissa selviää, ettei kaikki aiempi ollutkaan aivan sitä, miltä näytti.

Henkisesti epätasapainoinen (noin lievästi ilmaistuna) Shion nauraa useasti sarjan aikana, mutta kalenterin näyte on aivan Meakashi-henin lopusta. Shion saa puukotettua Keiichiä ja riemuitsee onnistuneesta päällekarkauksestaan. Yukinon psykoottinen roolisuoritus on ylivoimaisen karmiva. Nauru alkaa avuttoman epätoivoisena ja muuttuu teon jälkeen kirkuvaksi räkätykseksi. Shionin palatessa asunnolleen naurusta ryöppyää hyytävä, verenhimoinen voitonriemu, joka saa kuulijan tuntemaan olonsa likaiseksi. Tällä tytöllä ei todellakaan ole kaikki muumit laaksossa!

Sisarukset eivät edes ole nähneet Higurashia, ja silti tämä nauru on syöpynyt mieleen. Ehkäpä sarja vielä joskus tulee katsottua kokonaisuudessaan.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommenttia : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 3”

 1. Niina Says:

  Ei kannata katsoa. Karmiva sarja. *puistatuksia*

  • Cilla Says:

   Minä muistelinkin, että sinä olisit tutustunut kyseiseen sarjaan muutamia vuosia sitten 😀 Olemme kyllä lukeneet sarjasta monia kirjoituksia ja enemmän tai vähemmän spoilanneet itsemme sarjan suhteen, mutta ehkä sen turvin minäkin uskaltaisin kyseistä animea joskus kataoa – toisaalta tykkään dekkarisarjoista, toisaalta pelkään veristä kauhua ihan hirveästi, joten saa nähdä miten minun vielä sarjan kanssa käy..
   Toivottavasti kalenterin muut naurut jaksavat piristää joulunodotustasi ❤

   ~C

 2. Denelis Says:

  ”ei ole kaikki muumit laaksossa”? Varmaan söpöin tapa ilmaista asia! =D …ja tässä tapauksessa ainakin tuosta vidistä päätellen ehdolla vähättelyn Nobelin saajaksi. Hyrrh, vieläkin puistattaa tuo nauru. D:

  Joulukalenterin tekeminen eri nauruista on muuten todella upea ajatus ~<3 Ovatko naurut jotenkin paremmuus- tai muussa vastaavassa järjestyksessä?

  • Afureko Says:

   Eivät naurut aivan jyrkässä progressiivisessa järjestyksessä ole, vaikka kyllä jossain mielessä ne järkyttävimmät on säästetty loppua kohden. Vähän järjestykseen on vaikuttanut myös pieni nostalginen tunnearvo… :>

  • Cilla Says:

   Tervehdys, uusi tuttavuus! =D Saisinko ihan henkilökohtaista uteliaisuuttani tiedustella, löysitkö joulukalenterimme pariin ani.mun vai jonkin muun nettisivun kautta?

   ”Muumit laaksossa”-sanontaa kuulin joskus jonkun ystävistäni käyttävän, kuten myös ”ei ole kaikki intiaanit kanootissa”, mutta muumi-versio tuntui tätä tarkoitusta varten ehdottomasti parhaimmalta. 😀 Mukavaa jos naurava joulukalenterimme miellyttää ja tarjoaa itsellekin muutamat naurut joulukiireiden keskellä. Valitsemiamme nauruja ei ole laitettu mihinkään varsinaiseen ”paremmuusjärjestykseen”, mutta olemme pyrkineet ryhmittelemään ne jotenkin niin, että alkupäässä ovat vielä varsin kepeät ja vaarattomat naurut, ja loppupuolella tulee välillä vastaan astetta hullumpaa materiaalia – lähinnä hyvällä tavalla tietysti. :> Tervetuloa seuraamaan loputkin kalenterimme nauruista ja blogiamme muutenkin, jos kiinnostaa!

   ~C

   • Denelis Says:

    Oho, täällähän on oikein tervetulotoivotus ^.^

    Kysyvälle vastataan, joten varaudu historiikkiin… ;D Löysin bloginne joskus viime huhti-toukokuussa klikkaillessani Aranan MissingLink-blogin linkkilistaa läpi. Poimin bloginne Tikua ja Takua koskevan jutun jälkeen syötteisiini ja olen siitä lähtien vilkuillut aina välillä, mitä postaatte. Myönnän suoraan, etten kuulu varsinaisesti kohderyhmäänne, koska en ole oikeastaan mainittavasti kiinnostunut animen ääninäyttelystä. Se, mikä blogissanne siitä huolimatta vakuutti jatkamaan lukemista, oli (ja on tietysti edelleen) ilmiselvä asiantuntijuutenne ja oma innostuksenne. Sama muuten välittyi myös viime Desuconin seiyuu-luennostanne.

    Ja tosiaan, en ole tullut aiemmin kommentoineeksi, koska, no, on hankala sanoa mitään, kun ei useinkaan ole mitään pohjatietoja aiheesta. ^^’

    • Cilla Says:

     Kiitoksia historiikista, on aina mukava kuulla ihmisten mielipiteitä omista tuotoksista! (minusta tuntuu muutenkin siltä, että blogillamme on aikamoinen määrä stalkkaajia, koska kommentteja tulee vähänlaisesti, mutta blogin osumamäärät ovat paljon korkeammalla..)
     Tottahan meidän hulluja juttujamme saa lukea ja kommentoidakin, vaikkei itsellä olisi mitään sanottavaa asiasta – halusimme perustaa blogin lähinnä siksi, että saisimme itsellemme jonkin kanavan jonka kautta purkaa ajatuksiamme ääninäyttelemisestä, mutta myös siksi, ettei Suomessa kukaan muu tunnu olevan asiasta niin kiinnostunut, että ylipäätään viitsisi kirjoittaa juttuja aiheesta. Blogimme tarkoitus on siis myös lisätä ihmisten tuntemusta alasta esittelemällä omia suosikkejamme ja muuta alaan liittyvää nippelitietoa – ja myös lisätä ihmisten arvostusta alan vaikuttajia kohtaan, tietysti.

     Huvittava juttu on, että blogia ei koskaan tarkoitettu pelkästään animeaiheiseksi, vaan halusimme alusta alkaen kirjoittaa kaikesta mahdollisesta – Pelastuspartio-juttuni on vieläkin luetuimpia juttujamme tähän mennessä. 😀 Meiltä tuppaa tulemaan japanilaisaiheisia juttuja hyvin usein, mutta yritämme aina välillä tasoittaa tarjontaa.
     Ai sinä olet nähnyt myös Desu-luentomme, kiitokset palautteesta! (itse en luultavasti pysty sitä ikinä katsomaan videolta kaikkien teknisten ongelmiemme takia, hävetti silloin ja hävettää vieläkin..) Olemme vaikuttamassa Desussa ensi vuonnakin, tällöin otamme katsauksen BL-genren parissa pyöriviin ääninäyttelijöihin, lähinnä siksi koska yhdessäkään Suomen yaoipaneelissa ei ole heistä puhuttu vielä sanaakaan.. jos aihe ei liikaa äklötä niin tervetuloa seuraamaan ensi kesänä ja tervehtimään naamatustenkin!

     ~C


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: