Teh Joulukalenterihihihi: luukku 2

Afurekon joulukalenterin kakkosluukussa hekottelee ilkikurinen poikakuningas Patalliro, samannimisen komediamangan ja siitä tehtyjen adaptaatioiden päähenkilö. Malyneran kuningaskuntaa luotsaava lapsinero Patalliro on ärsyttävä, kujeileva, röyhkeä ja kaikin puolin raivostuttava. Kunnioitettavasta kymmenen vuoden iästään huolimatta hän ei pysty pitämään näppejään erossa vastaan tulevista bishipojista, tai niistä harvoista tytöistä, tai keski-ikäisistä ministereistään tai… Sanotaan, että Patallirolla on hyvin terve libido.

Vähäisimpänä Patalliron kuolattavien listalla ei suinkaan ole MI6-agentti Bancoran, maailman seksikkäin mies, joka saa pojat punastelemaan pelkällä läsnäolollaan. Bancoran kaataa miehiä kuin heinää, kun taas Patalliro raastaa hänen hermojaan. Harmi kyllä Bancoran joutuu toisinaan lapsikuninkaan henkivartijaksi, jolloin kaksikko ei säästele panoksia kiusatessaan toisiaan minkä ehtii. Patalliro!-sarjan huumori perustuu kääntymättömiin sanaleikkeihin, hämäriin populaatikulttuuriviittauksiin, joista uuden vuosituhannen kasvatti ei tiedä mitään, ja yleiseen älyttömyyteen runsailla glitterbishouneneilla höystettynä. Lyömätön resepti!

Vuoden 1982 sarjassa Patalliroa esittää Shiraishi Fuyumi. (Bancoranin ääni taas on Sogabe ”Seksi” Kazuyuki. Ei ole elänyt, ennen kuin on kuullut hänet.) Torakan lailla kipittelevän kauhukakaran roolissa Shiraishi pääsee käyttämään koko äänialaansa. Toisinaan Patalliro on haudanvakava, toisinaan imitoi populaarikulttuurihahmoja ja toisinaan vain naukuu hölmösti.

Aivan yhtä lailla vaihtelua on myös hahmon nauruissa. Pätkä esittelee suuriäänistä (teko)räkätystä, pervahtavaa hihitystä ja ilkikurisia myhähdyksiä. Lopussa Patalliro vielä myhisee vaarallisesti luullessaan unessa olevansa kung fu -mestari, ja aivan viimeiseksi hän hienostelee yltiömäisesti äitinsä Etrangen nähden – naisen, joka on aivan liian kaunis ja Ikeda Masako -ääninen ollakseen moisen nappulan äiti. Shiraishin monipuolisuutta ei voi kuin ihailla. Hän tuo Patalliron hahmoon rakastettavuutta, teki tämä sitten mitä tahansa.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 kommenttia : “Teh Joulukalenterihihihi: luukku 2”

 1. Elli Says:

  Wah! Ihana! XD Nää kyl piristää päivää kummasti.

  • Cilla Says:

   Nauru pidentää ikää! (ja verenpaineen korkeutta ainakin eräillä meillä, jotka olemme joutuneet kuuntelemaan näitä räkätyksiä aika paljonkin kalenteria tehdessämme..)

   ~C


 2. […] tihkuva Sogabe Kazuyuki (1948-2006), jonka MM-tason seksikkyys mainittiin ohimennen jo kalenterin kakkosluukussa. Hän oli 70- ja 80-lukujen kuuminta hottia, vakiovalinta pitkien, komeiden, stoalaisen viileyden […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: