Teh Joulukalenterihihihi: luukku 1

Afurekon joulukalenterin 2010 ensimmäinen nauru on peräisin Simpsonit-sarjasta, arvaatte varmaankin jo kuka on kyseessä.

Nelson Mandela Muntz on Springfieldin ala-asteen kuuluisa riitapukari, jonka nyrkkien uhreiksi ovat sarjan historian aikana joutuneet lähes kaikki kaupungin asukkaat – vaikkakin useimmiten häneltä saavat turpaansa Bart Simpson, Milhouse van Houten sekä Martin Prince. Nelson on kuitenkin sarjan alusta alkaen osoittanut lämpimiä tunteita Lisa Simpsonia kohtaan, ja tyttö taitaakin olla niitä harvoja, joita hän ei tähän mennessä ole vielä motannut. Nelson asuu surkeassa hökkelissä äitinsä kanssa, ja syitä hänen isänsä häipymiseen on esitetty sarjan aikana useita, vaikka tämä on jopa palannut takaisin pariin otteeseen.

Nelsonin kaikista kuuluisin tavaramerkki on epäilemättä hänen ivaava naurunsa, jolla hän surutta pilkkaa muiden hätää (ja jonka hän on perinyt äidiltään). Naurusta on sarjan historian aikana kehkeytynyt niin memeettinen, että siitä on ehditty nähdä erilaisia muunnelmiakin. Afurekon joulukalenterissa kuullaankin yksi Nelsonin naurun hauskimmista variaatioista: 15. tuotantokauden Margical History Tour -jakson Amadeus-parodiassa nuorta Beethovenia esittävä Nelson päästää suustaan naurun, joka on lyhyt mutta sitäkin tunnistettavampi. Naurulle repesi jopa Sisarusten äiti, joten vitsi osui totisesti naulan kantaan.

Nelsonin roolia kaavailtiin aluksi näyttelijä Dana Hillille (joka teki muun muassa Maxin äänen Hopon poppoo –sarjasta) mutta lopulta sen otti vastaan Nancy Cartwright, yksi sarjan pää-äänistä. Jos sarjan faneille teki tiukkaa Bartin äänen paljastuessa naiseksi, on hämmästys Nelsonin kohdalla vielä suurempi. Ongelmanuoren matalahko ja sitäkin karskimpi puheääni eroaa muista Cartwrightin vakituisista sarjan roolihahmoista merkittävästi, ja sitä on luultavasti aivan yhtä tuskallista tuottaa kuin kuunnella – Cartwright onkin kuvaillut ääntä ”kurkunrepijäksi”. Johtuu äänestä tai ei, Nelson Muntz on kuulunut sarjan suosituimpiin sivuhenkilöihin ensiesiintymisestään lähtien ja hänelle on omistettu sarjasta lukuisia jaksoja. Nähtäväksi jää, mitä sarjan käsikirjoittajat keksivät hänen varalleen tulevien kausien aikana.

Explore posts in the same categories: Joulukalenteri

Avainsanat: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: