Alussa oli ääni

Tässä viikko ennen pääsiäislomaa ajelin bussilla ja mietin tulevaa Desuconia, jonne olemme menossa pitämään seiyuuohjelmaa. Tulin sitten ajatelleeksi, että olisi mukava perustaa seiyuublogi, jonne voisi pölistä ihan milloin huvittaa. Sekunnin päästä ajatus kehittyi yleiseksi ääninäyttelijäblogiksi. Blogiin saisi jopa säännöllisiä postauksia, koska kirjoittajia olisi useampia. Ja tässä tämä nyt sitten olisi.

Nimeksi valikoitui Afureko, englannin ”after recording”-ilmaisusta lainattu japanilainen sana, jolla tarkoitetaan animen tai vastaavan nauhoitustilaisuutta. Vaikka nimi on japanilainen, ei täällä höpistä pelkästään seiyuuista, vaan kaikenkielisistä ääninäyttelijöistä. Kirjoittaa voimme mistä vain, mihin jotenkin liittyy tyyppi, joka on tehnyt ääniroolin, joten varautukaa aiheiden laajaan kirjoon. Luvassa on näyttelijöiden esittelyjä, sarjojen castingin syväluotausta, kuriositeetteja ja yli äyräitten vyöryvää fanitusta!

Blogia pitää pystyssä Suomen anime- ja mangapiireissä pyörivä kuusamolainen sisarusparvi Hullut sisarukset, joka on sittemmin lyhentynyt vain  Sisaruksiksi. Päätoimisia kirjoittajia ovat  isot tytöt Cilla, Nita ja Myy. Sisaruksiin kuuluvat vielä ainoa veli Runo ja kaksospikkusiskot, joista edellinen kirjoittanee myöskin silloin tällöin. Ääninäyttelijäharrastus alkoi jo pienenä suomeksi dubatuista Disney-elokuvista, joista bongailtiin tuttuja ääniä, ja siirtymä muunmaalaisiin ääninäyttelijöihin sekä varsinkin seiyuuihin animen myötä oli varsin luonnollinen. Väitämme törkeästi olevamme maan johtavat ääninäyttelijöihin hurahtaneet, kunnes joku uskaltaa tulla haastamaan.

Blogin ulkoasu ja systeemi yleensä on vielä kehitteillä. Ajan myötä muokkailemme sitä mieleiseksemme. Ottakaa tästä sillä välin kiva kuva, jossa poseeraamme Furuya Toorun kanssa.

Tooru ja Sisarukset

Ollaan me hardcore, jooks joo

Niin että jos pulina/fanityttöily ääninäyttelijöistä kiinnostaa, ei muuta kuin blogia seurailemaan! Palamme halusta täyttää pahaa-aavistamattoman kansan päät pakkomielteillämme!

Explore posts in the same categories: meta, Yleistä

Avainsanat: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 kommenttia : “Alussa oli ääni”

 1. Essi Says:

  Heippulis,
  lisään teidät miun suosikeihin, niin muistan käydä fanityttöilyä lukemassakin 😀

 2. Shuji Says:

  Pakko tätäkin on sitten seurata. ^^

  Pistäkääs tänne vaikka yhteenveto siitä Nitan viimevuotisesta DesuCon esityksestä? ^^
  ~S


 3. […] vuosi sitten ääninäyttelyblogi Afureko aloitti toimintansa, ja blogissa julkaistiin sen ensimmäinen kirjoitus. Katsaus menneeseen vuoteen kaikenkattavan pohdiskelun kera seuraa ensi […]


 4. […] pyörittänyt useampi kuin yksi ihminen. Kun Nitan mielessä käväisi vähän yli vuosi sitten ensimmäistä kertaa ajatus ääninäyttelyblogin perustamisesta, oli alusta alkaen selvää että Cilla ja Myy olisivat […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: